All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Požari bukte širom BiH: Najdramatačinije na Čvrsnici, vatra se i dalje širi, helikopteri stižu u spas

Promatrač koji sa grupom planinara izviđa područje koje je zahvatio požar, juče uveče oko 21:00 sat javio je da se požarna linija u jednom delu proširila iznad kotline u kojoj je planirana akcija gašenja

Civilna zaštita opštine Jablanica saopštila je kako se požarna linija u jednom delu planine Čvrsnica proširila, pa su zatražili delovanje helikoptera.

Promatrač koji sa grupom planinara izviđa područje koje je zahvatio požar, juče uveče oko 21:00 sat javio je da se požarna linija u jednom delu proširila iznad kotline u kojoj je planirana akcija gašenja. Stoga iz CZ traže da deluje helikopter u nekoliko navrata kako bi neutralizovao te tačke uz pomoć ljudi koji će biti na terenu.

Prema usmenoj informaciji dežurnog Operativnog centra Jablanica stanje na požaru jutros je nepromenjeno, saopštio je Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Kada je u pitanju Konjic, u sredu je u 12:20 sati ugašen požar na području Ljesovine.

Međutim, nedaleko od ugašenog požara, oko jedan kilometar severno, primećena su dva nova požara na području između Ljesovine i planine “Viljak”.

Gori bukova i hrastova šuma, na nepristupačnom terenu.

Vatrogasci sa pripadnicima Šumarstva “Prenj” i lokalnim šumarom, brentačama, grabljama i drugim alatkama pokušavaju sprečiti širenje požara.

Požar u području Ljesovine i jutros je aktivan.

Površina koju je požar zahvatio teško je proceniti zbog nepreglednosti terena, ali se pretpostavlja da se radi o više hektara.

Pripadnici PVJ Konjic i Šumarstva “Prenj” su u gašenju požara ostali do kasno u noć i danas će biti angažovani na gašenju tog požara.

Pored navedenih, u protekla 24 sata na području HNŽ-a registrirovana su još 23 požara u kojima je gorela trava i nisko raslinje, otpad, smeće.

Požari su registrirovni na području Mostara, Čitluka i Čapljine, navodi se u saopštenju.

(Dijaspora.news/tanjung)

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top