All for Joomla All for Webmasters
Srbija

POTRESNO! 40 DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Mali Bogdan doziva tatu i traži da se igraju!

Tuga Posebno je bolno kad njegov najmlađi sin Bogdan u dečjoj igri dozivaoca. Oni su imali svoje igre, znali su nasred dnevne sobe da imaju trening I da se valjaju po podu, to je bilo njihovo „jakanje“, priča Oliverov brat Miroslav

Mali Bogdan (7), najmlađi sin ubijenog lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića, posetiće danas očev grob u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, gde će biti obeleženo 40 dana od atentata. Svi u porodici teško se nose s tragičnim događajem, ali nam je Oliverov brat Miroslav Ivanović ispričao da su posebno bolne situacije kada njegov najmlađi sin Bogdan u dečjoj igri doziva oca i razgovara s njim kao da je, kao i uvek, tu u igri pored njega.

– Pita za oca i pominje ga često, pogotovo kad se zaigra. Bogdan ima neke svoje igre i nedostaje mu tata da se igra s njim. Oliver je s njim imao specijalan odnos, njih dvojica su imali neke svoje igre.

 

Znali su nasred dnevne sobe da imaju trening i da se valjaju po podu, to je bilo njihovo „jakanje“, kako to u narodu zovu. Bogdan je sada u tim nekim prošlim pričama i pominje ga često u tim igrama – priča nam Miroslav.

 

FOTO: BETA

Spomen-ploča u Kosovskoj Mitrovici

IZGRAVIRANE OLIVEROVE REČI

Na mestu gde je 16. januara ubijen Oliver Ivanović juče je otkrivena spomen-ploča sa njegovim likom i ispisan citat jedne od njegovih izjava.

„Moram da izdržim, jer ako pokleknem, priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo navek trajati. Jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići s Kosova i Metohije“, uklesano je na spomen-ploči koja je postavljena ispred ulaza u prostorije GI SDP.

Pored ovog obeležja juče je stajao Ivanovićev najstariji sin Nikola.- Sve o čemu je govorio moj otac napisano je na ovoj ploči – rekao je kratko okupljenim novinarima i grupi Mitrovčana koji su u tišini zapalili sveće i odali poštu ubijenom lideru kosovskih Srba.

Dečačić pati

Bogdanov stric ipak kaže da dečak nije potišten i da će tek morati da prihvati pravi smisao ove tragedije.

– Kod njega nema grča u licu, ali otac mu definitivno nedostaje. Pominje ga u nekim perifernim rečenicama, ali još mu nije tema za pravi i ozbiljan razgovor. O toj priči će razmišljati kasnije. Dete je to, njemu brzo skrene pažnju nešto drugo, pa se zaigra sa nečim drugim. Nije potišteno dete, iako ume da uzme telefon, osami se u uglu sobe i igra igrice. Pati sigurno, ali rekao bih da ta njegova bol nije u kontinuitetu. Uporno govorim da će doći trenuci kada će on shvatiti pravi smisao svega ovoga što se i njemu i nama desilo 16. januara – kaže naš sagovornik.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kada je reč o istrazi, Oliverov brat priznaje da nema razloga da bude zadovoljan.

– Jedino mi je ishod važan. Tražim samo da se pronađu ubice i nalogodavci i to mi je najvažnije. Sa ovim dosad što je urađeno nemam razloga da budem zadovoljan.

Dirljiv status

Oliverova supruga Milena Ivanović napisala je emotivnu poruku na svom Fejsbuk profilu.

– Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta, lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred pustinje ili nasred nekog velikog grada… I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj… i samo postoji taj trenutak… Zauvek

Opelo povodom 40 dana od ubistva Ivanovića služiće vladika Teodosije i okupiće se porodica, prijatelji i poštovaoci lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“.

 

Salvatore Kuoči, komandant Kfora

SVI UKLJUČENI U REŠAVANJE SLUČAJA
Komandant Kfora general-major Salvatore Kuoči rekao je da je Ivanovićevo ubistvo pod istragom, da postoji puna saradnja sa Euleksom i da su svi uključeni u rešavanje slučaja.- Naravno, postoje neki izazovi u sprovođenju istrage, ali Kosovska policija je u potpunosti profesionalna, veoma zainteresovana da reši slučaj, ali i svaki problem koji bi mogao da utiče na bezbednost na severu Kosova – rekao je on u intervjuu za RTK.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top