All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

BOSANAC IZVEO FILMSKU PREVARU: Glumio da je socijalni slučaj, pa od Švajcarca izmamio milione!

MUP RS-a zajedno sa bijeljinskom policijom prijavio je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini 23-trogodišnjeg Aleksandra Perića iz Bijeljine zbog prevare državljanina Švajcarske koga je oštetio za 2,57 miliona maraka.

On je uhapšen 31. decembra prošle godine, šest meseci nakon što je otkrivena filmska prevara koju je ovaj mladić izveo uz pomoć Fejsbuka.

“Osumnjičeni je lažnim prikazivanjem činjenica Švajcarca doveo u zabludu”, kazala Danica Gnjatović iz MUP-a RS-a.

Kako se navodi, Perić se preko ove društvene mreže imućnom strancu predstavio da je u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Imao je nekoliko lažnih Fejbuk naloga, pa je u više navrata državljanina Švajcarske doveo u zabludu da mu uplaćuje novac.

 

FOTO: MUP REPUBLIKE SRPSKE

 

Osim sa tih profila, Perić je stranca kontaktirao sa različitih mejlova i telefonskih brojeva putem aplikacije WhatsApp pa policija veruje da je stranac bio ubeđen da novac uplaćuje različitim ljudima.

Stranac je, po navođenju Perića, uplaćivao novac na nekoliko različitih banaka kao i na račune drugih ljudi kako bi cifre bile manje upadljive. Nezvanično, Perić je imao tri saučesnika koji su znali čime se zapravo bavi pa su otvorili svoje žiroračune u bankama na koje je uplaćivan novac.

Zauzvrat, Perić im je davao deset do dvadeset odsto od uplaćenog iznosa.

Kako bi podizao bez smetnje uplaćeni novac Perić je sačinjavao lažne komisione ugovore o prodaji automobila, pa je na osnovu njih podizao novac i tako sebi pribavio protivzakonitu imovinsku korist u iznosu od 2,5 miliona KM.
Kada je prevara otkrivena u junu, policija je pretresla 4 lokacije u Bijeljini i jednu u Šekovićima, a pronađena je i oduzeta određena količina dokumentacije, mobilni telefoni, laptopi, automatska puška i meci, kao i “volksvagen tuareg” i “krajsler”.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top