All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Posao u Nemačkoj koji je plaćen 150 evra DNEVNO, a neće ga niko. Možda vi hoćete da ga radite?

Od dela ovog iznosa odbija se porez, ali sezonski radnici taj plaćeni porez mogu da dobiju natrag, ako ulože zahtev na kraju poreske godine

Oni koji nisu zadovoljni dnevnicama u Srbiji mogu da odu u Nemačku i zarade i do 10 puta više. Tamo je, naime, dnevnica za branje špargle 150 evra, radni dan traje od osam do 10 sati sa jednom pauzom. Nedelja je neradna.

 

– U sektoru poljoprivrede radi se naporno i za naknadu od oko osam i po evra po satu bruto, što je za veliku većinu Nemaca jako niska plata, tako da su oni nezainteresovani za tako naporan, a slabo plaćen posao. Ipak, vrlo je atraktivan strancima, naročito Hrvatima i Poljacima – kazao Mario Koturić, član Uprave Hrvatskoga ekonomskog saveza u Frankfurtu za “Slobodnu Dalmaciju”.

Od dela ovog iznosa odbija se porez, ali sezonski radnici taj plaćeni porez mogu da dobiju natrag, ako ulože zahtev na kraju poreske godine, što malo sezonskih radnika zna jer ne poznaju njihov zakon.

Mišljenja na internet forumima su podeljena – od oduševljenja brzom zaradom, do razočarenja visokim cenama, posebno cigareta i drugih luksuznih artikala.

Kao nedostatke najčešće navode to što se radi “po ceo dan” (nije precizirano), što je smeštaj navodno u radnim barakama i što obilan pobrok košta 10 evra po danu, ali zato navode da pauza za ručak traje sat vremena.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top