All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Političar organizovao proteste u Sarajevu, niko nije došao

Prije nekoliko dana, Amer Bekan iz Prve stranke najavio je na Facebooku veliko i masovno okupljanje građana na 1. mart kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi.

 Događaj koji je na Facebooku nosio naziv “Protestna šetnja povodom političke krize u BiH” je sve nezadovoljne građane pozivao na skup ispred zgrada institucija BiH zbog “trenutne političke krize”.

Ipak, čini se kako poziv građanima nije uspio, jer se Bekan pojavio na skupu – sam.

Na svom Facebook profilu je objavio kako je u 12 sati tačno došao na najavljenu lokaciju, ali tamo osim njega nije bilo nikoga.

Inače, Bekan je bio je kandidat Prve stranke za načelnika Općine Centar, ali je ostvario skroman rezultat. Kako je za N1 ispričao, kompletnu kampanju je finansirao – sam.

”Ne znam tačno koliko sam novca uložio u kampanju, između 50 i 70 hiljada maraka. Za razliku od ostalih političkih, ja sam sve finansirao iz svog budžeta. Za izbore su potrebni dobri i vrijedni kandidati, novac nije toliko bitan faktor. Nisam razočaran jer s običnim građanima ulazimo časno i pošteno u vlast”, rekao je Bekan.

Prema njegovom mišljenju, medijska pažnja bila im je potpuno uskraćena.

”Nismo imali podršku u medijima, ali smo se opet izborili za dobre rezultate”, dodao je.

Amer Bekan na izborima je osvojio 115 glasova.

(Dijaspora.news/N1)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top