All for Joomla All for Webmasters
Srbija

POLICIJSKA AKCIJA KOD APATINA Pronađena ogromna količina oružja, uhapšeno 10 osoba

Na području Apatina i Sombora razotkrivena je i uhapšena grupa od 10 lica koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je naveo da se radi o velikoj količini oružja koja je pronađena.

Stefanović je rekao da su uhapšeni i organizatori te grupe i naveo da je nađeno devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT ekspoloziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jednu malokalibarsku pušku, 6000 komada municije, jednu protivtenkovsku minu i ostali prateći pribor.

 Radi se zaista o ogromnoj količini naoružanja koje je ta grupa prodavala, rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

Ministar unutrašnjih poslova za TV Pink je rekao da su uhаpšeni i orgаnizаtori te grupe.

– Pohvalio bih dobru saradnju policije i Tužilaštva za organizovani kriminal – istakao je Stefanović.

– Ovoj grupi je presečen put, 10 lica je privedeno i zaplenjena je kompletna količina naoružanja – dodao je Stefanović.

Na pitanje ima li indicija kome je oružje upućeno ministar unutrašnjih poslova je rekao da je istraga u toku i dodao da uvek postoji zabrinutost zbog pretnji terorizmom kao i zbog toga kome je sve to oružje moglo dospeti u ruke.

Istraga se proširuje i dalje, rekao je Stefanović i podsetio da je ove godine bilo više dobrih rezultata postugnutih sa kolegama iz inostranstva i saradjujemo sa kolegama iz inostranstva.

– Zabrinuti smo naravno ne samo zbog upotrebe tog naoružanja u našoj zemlji već i mogućnosti da ono dodje i u neke druge evropske prestonice i da se njime načini krivično delo – dodao je.

On je kao primer dobre saradnje naveo Francusku rekavši da su u saradnji sa tamošnjom policijom presečeni neki švercerski kanali gde je bilo krijumčarenja naoružanja autobusima prema Parizu.

– Zahvaljujem svim pripadnicima policije koji su u tom teškom zadatku učestvovali i mislim da smo pokazali da policija vrlo efikasno radi svoj posao – rekao je Stefanović.

Izvor. Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top