All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

POKLANJAJU BEBU JER NE MOGU DA JE HRANE: Žena iz Beča im ostavila OZBILJNU PORUKU

Nemamo ni za mleko, ni za hleb. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje i to nego da umre od gladi i hladnoće – kaže Dragan Nikolin, očajni otac koji zbog bede mora da pokloni bebu koju njegova supruga treba da rodi ovog meseca.

Dragan Nikolin (45) i njegova nevenčana supruga Žana Međa (32), žive u opštini Žitište, u mestu Itebej, i zbog veoma loše finansijske situacije su prinuđeni da se odreknu bebe koja uskoro treba da se rodi. Naime, Žana je u devetom mesecu trudnoće, ali nema uslova za izdržavanje, pa će bebu “pokloniti” svakom ko je spreman da je voli i brine o njoj kao o svom rođenom detetu.

 Oni imaju još dvoje dece, Draganu (4)  i Dragana (5) koji non stop ponavljaju da su gladni, a njihovi nemoćni roditelji su nemoćni, jer nemaju novca za hranu. Oni su peške po velikoj hladnoći došli do Beograda.

– Baš je hladno, krenuli smo peške iz Zrenjanina, ali usput smo stajali da se odmorimo i ugrejemo. A da nas pitate gde smo krenuli, ne bih znam da vam kažem. Da rovarimo po kontejnerima, da tražimo prenoćište, da prosimo, da idemo pred Vladu? Gde ćemo i šta ćemo živote? Sad će i beba da se rodi, i umesto da se veselimo, razmišljamo šta ćemo joj dati da jede. Nemamo ni za mleko. Zato moramo da uradimo ono što je najteže za svakog roditelja, ali bolje je i to nego da umre od gladi i hladnoće – kaže Dragan.

Žana objašnjava da je poslednji obrok  dala sinoć, to je bio jogurt koji je našla na ulici.

– U blizini objekta u kojem živimo nalaze se groblje i deponija. Tu sam našla dušek na kojem spavamo. Živimo bez vode, struje, grejanja, tako je već četiri godine, otkada nam se kuća srušila u blizini kanala. Bila je trošna, a vlaga je učinila svoje – kaže nesrećna majka.

Ovu tužnu priču objavili su brojni mediji u Srbiji, a teško su uzdahnuli mnogi koji žive u izobilju ali nemaju jedno, i najvažnije – decu.

Brojne su reakcije na društvenim mrežama, od onih koji su osudili ove ljude jer rađaju decu a nemaju čime da ih hrane, do onih koju su ostavili ozbiljne ponude da usvoje dete. Jedna gospođa koja živi u Beču je, čak, ostavila svoj broj telefona, i naglasila da je ozbiljna u svojoj nameri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top