All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

PODGORIČANKA NA KARIBIMA: Raj za dušu, ali obrok košta 50 dolara (FOTO)

Podgoričanka Anđela Vujović živi svoj san na Karibima! Anđela je na plaže snova stigla kroz program usavršavanja Aman rizorta.

-Karibi su ostrva pijeska, tirkiznog okeana i netaknute prirode, mir za oč i za dušu, kaže Anđela za portal Volim Podgoricu.

-Posle trogodišnjeg iskustva u Porto Montenegru u Tivtu, svoje gastronomsko putovanje nastavila sam u jednom od najluksuznijih hotela na svijetu -“Amanyara luxyru hotels” koji se nalazi na ostrvima “Turks and Caicos”.  Nalazi se izmđju Kube, Bahama i Puerto Rica. Ostrvo je okruženo Atlanskim okeanom sa jedne strane i Karibskim morem sa druge, tako da je raznovrsnost morskih plodova i ribe veoma velika.

Ostrvljani se – kaže ova Podgoričanka –  uglavnom tako i hrane. Osim morskih specijaliteta, na ostrvu je veoma popularno i tropsko voće, papaja, mango, banane i kokosi.

-Ostrvo nema klimatske uslove za uzgajanje ostalih poljoprivrednih dobara, ostale namirnice uvoze iz Sjedinjenih Americkih drzava, Evrope i Azije. Namirnice u marketima u ekstermno skupe, zbog lokalne takse. Tako jedan tost hljeba kosta 4$, kilogram piletine 12$, paket od 10 jaja 6$. Ali to nije problem za turiste koji dolaze ovdje jer su to uglavnom oni sa dubljim džepom., priča Anđela.

-Na ostrvu se nalazi nekoliko luksuznih hotela , gdje turisti mogu da uzivaju uz besprekornu uslugu i luksuz. Mogu se naći i jeftiniji hoteli gdje uglavnom dolaze gosti sa porodicama i djecom. Prije neki dan sam išla sa kolegama do nekog lokalnog restorana na plaži, jeli smo fish takose, nisam mogla da vjerujem da na ostrvu može da se nađe nešto ukusno i povoljno, pošto u ostalim hotelima i restoranima obrok ne košta ispod 50$, kaže Anđela.

Na ostrvu je oko petnaest maldih ljudi sa Balkana i uglavnom se lijepo druže mimo posla.

-Ovim putem bih voljela da se zahvalim kompaniji Aman Sveti Stefan sto je omogućila talentovanim ljudima da napreduju u svom poslu poslavši ih svuda po svijetu, zaključuje Anđela.

Dijaspora.news/volimpodgoricu.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top