All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

PODGORICA Sinđelić dogovorio status svjedoka saradnika

Srpski državljanin Aleksandar Sinđelić, okrivljen za pripremanje terorističkih napada na dan izbora 16. oktobra, juče je saslušan pred specijalnim vijećem Višeg suda, gdje je, kako saznaje Pobjeda, razmatran prijedlog Tužilaštva da mu se dodijeli status svjedoka saradnika.
Sinđelić je oko 14 sati priveden u zgradu Višeg suda, gdje je pred vijećem ponovio sve detalje o pripremanju terorističkih napada.
Nakon četvorosatnog razgovora, Sinđelić je vraćen u ćeliju istražnog zatvora u Spužu, koju bi mogao napustiti narednih dana, ukoliko sud prihvati prijedlog Tužilaštva da u ovom predmetu on bude svjedok saradnik.Zakonski, za to nema prepreka. On se naredbom za sprovođenje istrage tereti da je sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem organizovao kriminalnu grupu koja je u noći 16. oktobra trebalo da izazove krvoproliće na ulicama Podgorice, zauzme Skupštinu i likvidira premijera Đukanovića.

U međuvremenu, opsežnom istragom specijalni tim, na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, došao je do novih saznanja i prikupio dokaze da su nalogodavci terorističkih napada dvojica ruskih državljana, koji su Sinđelića angažovali da vrbuje ljude u Srbiji kako bi nasilno promijenili vlast u Crnoj Gori, nakon zatvaranja biračkih mjesta 16. oktobra. Iz toga proizilazi da Sinđelić nije bio na vrhu piramide, pa mu se samim tim otvara mogućnost da bez obzira na krivična djela koja mu se stavljaju na teret može biti svjedok saradnik.

Sinđelić je, prema sazanjima Pobjede, pred tužiocima naveo da iza planiranog krvoprolića stoje dvojica ruskih nacionalista, koji rade za jednu od najmoćnijih ruskih obavještajnih službi i da su ga oni angažovali. Ispričao je da su dvojica ruskih obavještajaca bila u Beogradu i kada su čuli za hapšenja u Podgorici, sjeli su u avioni i vratili se u Rusiju. Prema njegovom iskazu, oni su osmislili, finansirali i rukovodili čitavom akcijom.Izvori bliski istrazi tvrde da se Sinđelić odlučio na saradnju sa istražiteljima nakon što su mu predočeni nepobitni dokazi o njegovoj upletenosti u cijeli slučaj.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top