All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

POBEDA NAD VATRENOM STIHIJOM U CRNOJ GORI: Požari konačno pod kontrolom!

U Crnoj Gori su svi požari stavljeni pod kontrolu, iako i dalje tinja onaj kod Zabrđa i Mrkova, kod Herceg Novog.

Iz Službe zaštite i spasavanja Herceg Novom saopšteno je da su njihovi vatrogasci veliku pomoć dobili su od kanadera iz Hrvatske koji su, kako tvrde, bili efikasniji od protivpožarnih letelica iz Ukrajine.

Aktivan je i požar na Vidovom vrhu koji je zahvatio nepristupačan teren i ne preti objektima.

“U opštinama Tivat i Herceg Novi aktivni su požari na Konjevićima. Na lokacijama gde su prethodnih dana bili aktivni požari još ima aktivnosti, ali je situacija znatno bolja i pod kontrolom”, saopštio je Direktorat vanredne situacije.

Tokom prethodnog dana pored vazduhoplova iz Ukrajine, Švajcarske i Bugarske, u gašenje požara uključili su i kanaderi iz Hrvatske, koji su delovali u pograničnom pojasu između Crne Gore i Hrvatske.

Inače, juče popodne na tivatski aerodrom sletela su još dva izraelska vazduhoplova tipa Air Tractor koji imaju kapacitet nosivosti po 3.000 kubika vode i oni će već dana biti operativni, navode iz Direktorata.

Što se tiče Podgorice, iz Direktorata navode da nema aktivnih požara, dok su, kad je reč o Danilovgradu, aktivna požarišta u Donjem i Gornjem Zagaraču prema Markovini, i trenutno su pod kontrolom.

Na Cetinju su aktivni u Katunskoj nahiji i to u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama, Rvašima, Carevom Lazu.

U Kotoru je aktivan požar u mestu Bigova.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada saopšteno je da su vatrogasci tokom noći ugasili nekoliko manjih požara – na Starom aerodromu, Koniku i blizu Duvanskog kombinata.

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top