All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Plava Bosanka je postala vrhunski specijalac: Još pamti svoju prvu raciju, a ovako reaguju kolege iz policije na njene akcije (FOTO)

Kako priča, želja za radom u policiji javila se nakon završene srednje škole, a upisala se na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smer za bezbednost.

Iako je društvo opterećeno brojnim podelama, među kojima su i one na muško-ženske poslove, mnoge žene danas uspešno prkose predrasudama i pokazuju da se sa svakim poslom mogu nositi jednako uspešno kao muške kolege. Takva je i Zeničanka Berina Mlinar (24), koja već dve i po godine radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), gde rame uz rame stoji sa muškim kolegama u Specijalnoj policijskoj jedinici.

Brojni izazovi

Ona je i juče na Međunarodni dan žena, bila na svom radnom mestu – na magistralnom putu M-17, gde je održavala javni red i mir.

Kako priča, želja za radom u policiji javila se nakon završene srednje škole, a upisala se na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smer za bezbednost.

– Imala sam želju da služim građanima BiH, a smatram da je policijski posao izuzetno častan. Uz moju želju i veliki trud, san mi se ostvario 2015. godine – kaže Mlinar.

Iako je žena, bez razlike, zajedno sa kolegama, interveniše u raznim situacijama, odgovorno i predano suočava se sa izazovima. Ipak, ističe da, zahvaljujući dobrim međuljudskim odnosima sa kolegama, timski i uspešno rešavaju svaki zadatak.

– Kada nešto istinski volite, ništa nije teško. Svaki posao zahteva odricanje i prihvatanje rizika, ali koliko god izazov bio težak i rizičan, veliku ulogu ima kolegijalnost – ističe Mlinar.

Foto: Facebook

Dodatna snaga

Ona zahvaljuje kolegama što su je prihvatili u tim bez predrasuda.

– Razlike moraju postojati, ali što se mene tiče, one ne dolaze do posebnog izražaja. Kolege me nisu odbacile jer sam žena, naprotiv. Sama činjenica da sam žena u poslu koji mnogi nazivaju muškim daje mi dodatnu snagu da uspem i dokažem koliko vredim – kaže Mlinar.

Foto: Facebook

Pamtiće prvu intervenciju

Iako joj svaka intervencija ostaje u sećanju, ipak će najviše pamtiti svoju prvu raciju u jednom ugostiteljskom objektu.

– To je bio moj prvi izlazak na teren, suočila sam se sa ovim poslom prvi put uživo. Uprkos tome, zadatak je uspešno obavljen – ističe Mlinar.

Foto: Facebook

Ima i emocija

U svom poslu nalazila se u raznim situacijama, a ne krije da ponekad znaju da prorade i emocije.

– Ako dođete na intervenciju gde su ugroženi deca ili stariji, emocija mora biti. Ali, ja ni u jednom trenutku ne mogu dozvoliti da one nadvladaju. Moram da budem spremna i racionalna da zadatak obavim kako treba – kaže Mlinar.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top