All for Joomla All for Webmasters
Srbija

PLATA PREKO 500 EVRA, FAKULTET NIJE NEOPHODAN: Ovo zanimanje se sve više traži u Srbiji!

Poslovni asistent je sve traženiji posao u Srbiji bez kojih mnoge firme ne mogu da zamisle uspšeno poslovanje. Velikom broju malih i srednjih preduzeća potreban je ovaj profil radnika, koji podrazumeva posao poslovnog sekretara unapređen dodatnim veštinama. Tražnja za ovim profilom nikada ne opada, a u poslednjih deset godina, poslovni asistent je u 5 najtraženijih radnika u Srbiji.

 

Danas, kad je administracija u pitanju, od zaposlenog se očekuje da zna mnogo više od javljanja na telefon, da se stalno usavršava i prati trendove u poslovanju. Ono što je neophodno da biste dobili posao poslovnog asistenta je da odlično poznajete rad na računaru i imate solidno znanje engleskog jezika.

Prema podacima sajta Infostud, analiza tržišta rada za 2016. godinu pokazuje da je najveći broj oglasa objavljen u oblastima trgovine/prodaje, zatim IT-a i odmah potom na trećem mestu slede poslovi iz oblasti administracije i računovodstva.

– Trenutno na našem sajtu postoji oko 10% otvorenih pozicija iz oblasti računovodstva i administracije, od čega je više od polovine za poziciju poslovni sekretar/sekretarica. Poslodavci pretežno traže osobu koju bi zaposlili na neodređeno vreme, uz mogućnost stručnog usavršavanja.

 

Sa druge strane, od kandidata se najčešće traži minimalno srednja stručna sprema, uz obavezno poznavanja rada na računaru i barem jednog stranog jezika. U većini slučajeva se zahteva znanje engleskog, a potom i nemačkog jezika – navode u Infostudu za Telegraf.

Da je ovaj posao sve popularniji među poslodavcima primetile su i brojne privatne škole koje nude jednomesečne kurseve gde polaznici brzo i lako, uz pomoć kvalifikovanih stručnjaka, mogu da se obuče za rad.

– Cena kursa je od 7 – 9.000 dinara, a polaznicima stručni predavači nude praktična znanja koja će im biti neophodna u radu. U dosadašnjem iskustvu, poslodavcima su potrebni asistenti, koji će pored rada u administraciji, uspešno komunicirati i sa klijentima.

 

Uglavnom je dovoljno srednjoškolsko obrazovanje, ali ima i firmi koje od poslovnog asistenta traže i fakultetsku diplomu. Ljudi koji žele da rade ovaj posao, prevashodno nam se javljaju jer nemaju znanje rada na računara – navode iz jedne škole.

Na oglasima za zapošljavanje poslovni asistent sa iskustvom može da obavlja poslove asistenta u komercijali, asistenta menadžera, administrativnog asistenta, asistenta direktora, poslovnog sekretara i drugo. Prosečna plata u sektoru administracije je 350-500 evra, ali sa povećanjem iskustva i odgovornosti, ta cifra može da bude i veća.

(Dijaspora.news/beograd.in)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top