All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Patrijarh Kiril: Trampove riječi ulivaju nadu

Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp spreman je da „krene putem dijaloga sa Rusijom”, a njegova namjera da riješi problem islamskog radikalizma i terorizma uliva nadu, izjavio je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

“Na mene su pozitivan utisak ostavile izjave novoizabranog predsjednika SAD Trampa, koji je jasno rekao da će riješiti problem islamskog radikalizma i terorizma. Daj Bože, da u tom pravcu krene razvoj odnosa Rusije sa Sjedinjenim Državama, jer je danas terorizam realna opasnost za sve nas”, izjavio je patrijarh u intervjuu televizijskom kanalu RT uoči svog 70. rođendana koji se obilježava 20. novembra.

Prema riječima poglavara Ruske pravoslavne crkve, „sudeći prema onome što je Tramp govorio tokom svoje predizborne kampanje, može se suditi o tome da on želi da krene putem dijaloga sa Rusijom… uključujući, prije svega, borbu protiv terorizma”, prenosi Sputnjik.

Patrijarh je dodao da su predizborne izjave Trampa „bile potpuno suprotne onome što su govorili drugi”.

„I zbog toga u izjavama drugih nije bilo nade, a ove izjave daju nadu. Veoma je važno da lideri moćnih država, koje utiču na situaciju u cijelom svijetu, svojom politikom daju nadu u bolju budućnost”, naglasio je ruski patrijarh.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top