All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Patrijarh Irinej na proslavi Dana Republike Srpske: RS je srpsko nacionalno biće

Patrijarh srpski Irinej stigao je večeras u Banjaluku, gde će prisustvovati proslavi Dana Republike Srpske, i poručio da je RS srpsko nacionalno i duhovno biće i da nije slučajno nastala.

Patrijarh Irinej je rekao da je RS “delo Božije da sačuva srpski narod, da bi opstao i ostao na prostorima koji su zaliveni krvlju i utemeljeni na kostima“.

Patrijarh Irinej je istakao je da je to istorijska činjenica koju moramo poštovati i čuvati, i uvek se sećati onih koji su postradali samo zato što su bili Srbi, pravoslavci, što su se krstili sa tri prsta, jer drugog greha nisu imali, prenele su banjalučke “Nezavisne novine”.

– Bolje je biti i stradalnik, nego onaj koji izaziva stradanje. Mi smo religija krsta. Idemo za Hristom, nosimo njegov krst, onaj koji je Gospod nosio na Golgoti. Ali, posle krsta postoji vaskrsenje čemu se nadamo rekao je patrijarh Irinej.

U obraćanju okupljenim vernicima, srpski patrijarh izrazio je radost što može da učestvuje u proslavi povodom 25 godina Republike Srpske, ali i Božića sa srpskim narodom u Srpskoj.

(Dijaspora.news / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top