All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Ovo su uzročnici bolesti, a nikada na njih ne obraćamo pažnju

Toksine bi trebalo izbegavati koliko god je to moguće ili bar svesti na minimum kontakt sa njima

Toksini se nalaze svuda oko nas, u vodi, hrani, vazduhu ali i u našem telu.

Ovo su četiri velika izvora toksina koje bismo trebali da izbegavamo ili svedemo na minimum kontakt sa njima, jer u suprotnom prouzrokuju zdravstvene probleme.

Nedostatak sna

Kvalitetan san nam je potreban da bi telo nesmetano sprovodilo svoje unutrašnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć.

Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte da stabilizujete svoj ritam. Svaki dan u isto vreme idite u krevet. Nedostatak sna loše će delovati na vaše zdravlje.

Gotova hrana

Kada se umorni vraćamo s posla, ponekad je najlakše kupiti gotovu hranu.

Međutim, unos gotove hrane u telo trebao bi da bude minimalan i trebali bismo da izbegavamo često konzumiranje takvih jela, jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina.

Nezdrave navike iz prošlosti

Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posledice na vaše zdravlje. Čak i kada se rešite tih poroka, telo ih pamti.

Kada je naš organizam zatrovan toksinima, mora da pronađe mesto na kojem će da ih skladištiti i uglavnom je to u masnom tkivu.

Lekari preporučuju da barem jednom godišnje napravite mali program detoksikacije u kojem ćete eliminisati te skrivene toksine.

Proizvodi za čišćenje

Želimo čist životni prostor, bez bakterija, pa često posežemo za raznim sredstvima za čišćenje koja u sebi sadrže hemikalije i svakako nisu dobri za zdravlje ljudi.

Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i disajne puteve, obavezno to uradite.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top