All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Ovo je NAJMRAČNIJA TAJNA Nikole Tesle! NA DANAŠNJI DAN ROĐEN JE ČOVEK KOJI JE IZMISLIO 20. VEK (VIDEO)

Nikola Tesla je sigurno jedan od najvećih Srbina koji su ikad živeli – ali njegovo zaveštanje prevazilazi nacionalnost: on je zadužio čitavo čovečanstvo.

Poput njegovih pronalazaka, jednako čudesna i nesvakidašnja bila je i njegova ličnost.  Tesla se nije uklapao u ruralnu sredinu u kojoj je odrastao, a njegove neobične navike u kasnijem životu postale su samo čudnije.

 

Čuveni Teslin portert
Čuveni Teslin portertFOTO: WIKIPEDIA

 

Recimo, u svojoj autobiografiji Tesla je opisao kako je mrzeo kad ga cmaču njegove dve stare tetke. Njegova majka ga je čak jednom upitala koja mu je lepša, a Tesla je imao duhovit odgovor:

 

– Ova ovde nije toliko ružna kao ona druga!

 

Teslu danas nazivaju praocem interneta, a zaslužan je za električni motor, upravljanje na daljinu, radare, radio, a u Americi ga poštuju jednako kao Marka Tvena, Radjarda Kiplinga, i naravno Tomasa Edisona, njegovog velikog rivala.

 

Veliki naučnik je često umeo i sarkastično da odgovara na glupa pitanja. Jednom ga je urednik “Njujork Vorlda” pitao kako to da ima svetle oči, a Sloven je. Na to Tesla odgovorio da je “previše mislio, pa su mu oči postale nekoliko nijansi svetlije”.

(dijaspora.news/espreso.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top