All for Joomla All for Webmasters
REGION

OVAKO JE PALA VELIKA KRIMINALNA BANDA SA BALKANA: Posao iz vile vodio zagrebački El Čapo! Zaplenjeni tona kokaina, 2 miliona evra i luksuzni automobili! (VIDEO)

Evropska policijska agencija Evropol saopštila je da je međunarodnom operacijom “Familija” razbijen balkanski kriminalni lanac koji je privatnim avionima prebacivao kokain iz Južne Amerike u Evropu.

Uhapšeno je ukupno 16 ljudi, 11 u Evropi i pet u Aziji, a zaplenjeno je više od tone kokaina i dva miliona evra u gotovom novcu.

Evropol ističe da su balkanski krijumčari koristili privatne avione za prebacivanje kokaina između Južne Amerike i Evrope, te da su brodovima prebacivali narkotike u Hongkong i Makao.

Hrvatska policija pokrenula je istragu početkom prošle godine koja je proširena kako bi se uključile vlasti iz Južne Amerike, Azije i širom Evrope, te kancelarije američke administracije za borbu protiv narkotika (DEA), Evropol i Evropska agencija za zaštitu granica Fronteks.

Kokain su krijumčarili iz zemalja Južne Amerike u Evropu malim privatnim avionima pod oznakom VIP letova. Nakon što su detektovali koji avion krijumčari, pratili su ga preko Francuske do Bazela.

 

 

U maju ove godine tamo ih je švajcarska policija presrela kada su drogu istovarivali u kombi. Ukupno su našli 603 kilograma kokaina i uhapsili troje ljudi: hrvatskog, češkog i crnogorskog državljanina.

 

Istovremeno, češki policajci su uhapsili dvoje čeških državljana i zaplenili više od milion evra.

U julu na području Hrvatske uhapšeno je pet hrvatskih državljana, a zaplenjena je luksuzna roba, satovi, vozila u vrednosti većoj od milion evra. U Srbiji je uhapšeno dvoje ljudi.

 

 

Uhapšena su i dva visokorangirana člana narko-kartela. Jedan od njih je narko-bos (60) iz zagrebačkih Šestina, rodom iz Podgorice, uhapšen u Švajcarskoj.

 

 

U pitanju je muškarac s više identiteta, poznatiji pod imenom Majkl Dokovič, koji je operacijom upravljao iz iznajmljenog penthausa u zagrebačkim Mlinovima.

Pravo ime mu je Iljmija Frljučkić, a iako se nisu pominjala konkretna imena, smatra se da je uhapšen i izvesni Pero Šarac Pjer, koji je ostvarivao kontakte sa dobavljačima iz Južne Amerike.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/24sata.hr/Jutarnji.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top