All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

OVAKO BI DANAS IZGLEDALA JUGOSLAVIJA: Obnovljena i ujedinjena bila bi među TOP državama Evrope!

Krajem ove godine navršiće se tačno 100 godina od formiranja Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca, odnosno početka Jugoslavije.

Džozef Pisneti objavio je na Jutjubu analizu “šta bi bilo kad bi bilo” i kako bi danas izgledala obnovljena Jugoslavija.

Na početku svoje analize naišao je na problem – a to je Kosovo. Naime, novu Jugoslaviju bi činilo šest ili sedam država, zavisno od broja država koje su priznale Kosovo.

Kada je u pitanju BiH, autor je istakao kako skoro 2,4 odsto teritorije te zemlje leži na minama.

Kada bi se ponovo rodila, Jugoslavija bi imala nešto više od 20 miliona stanovnika, čime bi ušla u deset najvećih država Evrope i bila bi na osmom mjestu.

Podsjeća da bi Jugoslavija imala manje stanovnika nego 1991. godine kada je zabilježeno nešto više od 23 miliona stanovnika.

Etnički sastav bi izgledao ovako: 35 odsto Srbi, 20 odsto Hrvati, 11 odsto Albanaci, devet odsto Bošnjaci, osam odsto Slovenci, šest odsto Makedonci, jedan odsto Crnogorci, i 10 odsto ostali.

Religijski, Jugoslaviju bi činilo 43 odsto pravoslavnih, 27 odsto katolika, 22 odsto muslimana i osam odsto ateista, agnostika i ostalih manjih vjerskih grupa.

Bruto nacionalni proizvod iznosio bi 191.045.000.000 dolara, što bi Jugoslaviju pozicioniralo kao 53. zemlju na svijetu kada je u pitanju ekonomija.

Vojsku bi činilo oko 230 hiljada pripadnika, a pet najvećih gradova bi bili Beograd, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana i Skoplje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top