All for Joomla All for Webmasters
Biznis

Ovaj student je ostvario SVOJ SAN: Napravio je FARMU MAGARACA koja izdržava petočlanu porodicu!

Alen Jusupović iz Zavidovića je pre četiri godine kao student pokrenuo vlastiti biznis, farmumagaraca “Mali farmer”. Danas ima registovano preduzeće i bavi se proizvodnjom mleka i mlečnih proizvoda.

Alen sebe smatra primjerom mlade osobe koja je upornošću ostvarila cilj, vlastiti biznis, koji danas osigurava platu za pet članova njegove porodice.

Na farmi ima 24 magarca, poni konje i pse.

Upravo je završen glavni objekt za smeštaj magaraca površine 80 kvadrata, na dve etaže. Broj se stalno povećava i Jusupovići vredno rade da turistima uskoro ponude još više sadržaja na ovoj prekrasnoj lokaciji, udaljenoj samo tri kilometra od grada.

U BiH litar magarećeg mleka trenutno košta 100 KM. Jusupović ističe da su proizvodi od magarećeg mleka posebno traženi na stranom tržištu.

– Mleko s naše farme plasiramo na tržišta Skandinavije, Amerike, Švajcarske, Nemačke i Italije. Bavimo se najboljim tipom izvoza, tzv. indirektnim. Turisti dođu u BiH i kupuju naše proizvode. Mi se ne moramo baviti zavrzlamama oko izvoza. Naše je da ih pozovemo, ugostimo, pružimo relaksaciju i ugodne trenutke, te ponudimo široku paletu proizvoda od magarećeg mleka – rekao je Alen.

Dijaspora.news /avaz.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top