All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

OTKRIVENI NEPOZNATI DETALJI! Opljačkala SRBE pa NAORUŽAVALA HRVATE: Otkrivena nova šema ozloglašene Dafine!

Beogradski profesor Kostadin Pušara, stručnjak za finansije i bankarske poslove, koga je država Srbija početkom 90-tih angažovala za kontrolora poslovanja Dafiment banke, ustanovio je u to vreme da je Dafina Milanović u Beču navodno isporučila u kešu 50 miliona dojč maraka hrvatskom generalu Vladimiru Zagorecu i njegovoj firmi „RH Alan“, koja se bavila isključivo trgovinom, naoružanjem i vojnom opremom i koja je između ostalog učestvovala u nabavci sistema S-300, piše magazin Eskpres.

Pomenuti hrvatski dvojac i Drago Milanović, Dafinin suprug, u Beču su u to vreme imasli zajednički tajni račun na koji je Drago uplatio 300 miliona dolara.

Profesor Pušara objašnjava da je u svojoj istrazi došao do nepobitnih dokaza kako je došlo do poslovnog aranžmana hrvatskog generala i Dafine Milanović.

„Dafina više nije bezbedna u Srbiji, mnogima je ostala dužna, a mnogi koji su se obogatili uz Dafiment banku želeli su da zametnu tragove svog bogatstva. Dafina je našla „zaštitu“ kod Tuđmana i njegovog generala Zagoreca. U stvari, postignut je dogovor – ona je njima dala novac za naoružanje, a oni su njoj obećali placeve u Beču za gradnju stanova i poslovnog prostora.

Rezultat tog dila je bio taj što su se Hrvati naoružali koristeći opljačkani srpski novac, a svi Dafinini najbliži saradnici, njih petnaestak, uključujući i njenog supruga, ubijeni su, to je moj nepobitan zaključak“, priča Pušara i u nastavku objašnjava da je o svemu prvo obavestio narodnu banku, jer ga je ona akreditovala.

„Zatim sam obavestio Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo za finansije, Mirka Marjanovića, predsednika Vlade Srbije, predsednika Savezne vlade Radoja Kontića. Došao sam na Andrićev venac, gde su mi tražili da im dam preciznu informaciju o pomenutom novcu i spisak imena ljudi koji su umešani u tu otimačinu. radilo se o 50 miliona maraka. Pozvao sam Dafinu Milanović i još jednog svedoka i rekao joj da je to nalog države, da mora da mi da te podatke

Otišao sam u njenu kuću na Dedinju u Ulicu Andre Nikolića. Rekao sam joj – ili podaci ili ti ode glava! Strašno se bojala Miloševića, odvela me je u spavaću sobu i rekla: „Evo sad ću da Vam pokažem“. Skinula je sliku iznad kreveta Luj XIV (kupila ga je za dva miliona maraka na aukciji), otvorila sef i izvadila jedan blok u svilenim koricama i rekla mi doslovno: „Ovo mene spasava.“

Čitala je iz bloka, a ja sam kucao na mašini. Svedok koji je bio pored mene bio je prisutan i potpisao je. Potpisali smo i ona i ja. Izdiktirala je sve, imena, cifre, sve. Posle jednog sata vratio sam se na Andrićev venac i doneo taj izveštaj. Sedeo je Karadžić kod Miloševića. Rekao sam Karadžiću da ona ne zna gde su njihove pare.

I onda je Karadžić naredio da dođe njegovih pet ministara u Dafiment banku i da traži pare. Prisustvovao sam sutradan tom susretu. Tih pet ministara je reklo: „Mi znamo gde su naše pare.“ Dafina kaže da nema para, a oni su doneli novac i odmah ga uzeli“, ispričao je on.

(Dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top