All for Joomla All for Webmasters
Srbija

OTKRIVAMO! KO SU SRBI PALI SA KOKAINOM VREDNIM MILION EVRA: Vođa grupe 20 GODINA prebacivao drogu iz Latinske Amerike!

Vođa petočlane bande koja je uhapšena u Grčkoj sa 26 kilograma čistog kokaina je Srbin Rajko Ninčić, zvani Bili. Pored njega, u ovoj grupi je još jedan srpski državljanin, kao i dvojica Italijana i jedan Grk.

Prema operativnim podacima, sumnja se da je Ninčić narkotike iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope prebacivao više od 20 godina.

 

– U pitanju je veoma ozbiljna kriminalna grupa. Ninčić po celoj Južnoj Americi ima odlične kontakte i to mu je omogućavalo da svih ovih godina razvije moćan narko-biznis. Inače, Rajko Ninčić važi za saradnika Gorana Nešića, zvanog Ciga, narko-bosa koji se smatra jednim od najmoćnijih mafijaša u Južnoj Americi – kaže dobro obavešteni izvor.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Goran Nešić je inače uhapšen u Brazilu 2011. i tamo mu je suđeno zbog šverca 620 kilograma kokaina u Evropu. Srbiji je izručen ove godine i od januara se nalazi u zatvoru Zabela, gde služi kaznu od osam godina, na koju je osuđen jer je 2001. organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske.

 

Uhapšeni u Grčkoj

Podsetimo, dvojica Srba stara 47 i 57 godina uhapšena su u ponedeljak u Grčkoj sa 26 kilograma čistog kokaina, na čijem je pakovanju bila ista oznaka kao i na paketima koji su u decembru 2017. zaplenjeni od Martina Matijaševića.

 

U ovoj policijskoj akciji razbijena je kriminalna grupa koju su činila dvojica Italijana i još jedan Grk.

Prema navodima medija, tužilaštvo je kao lidere grupe koja je bila odgovorna za uvoz i prodaju droge po Atini i Solunu označila jednog Srbina i Italijana.

– Solunska policija veruje da je kokain proizveden u Kolumbiji. Ispituje se s kim su još bili povezani u Grčkoj, naročito zbog sličice bika, koja je bila i na paketima zbog kojih je uhapšen Martin Matijašević.

 

Droga je pronađena u putničkoj torbi, bila je spakovana u 24 paketa, a pretresom kuća koje su koristili pronađeno je i 4.780 evra, 616 leva, devet mobilnih telefona, oprema, elektronske vage, najlonski paketi i rolne izolir-trake. Osim toga, oduzeta su i vozila za koja se sumnja da ih je banda koristila tokom transporta i prodaje narkotika – prenose mediji.

(Dijaspora News/Kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top