All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

OTIŠLA U NEMAČKU DA RADI A DETE OSTAVILA DADILJI IZ PAKLA Trogodišnju devojčicu tukla čime je stigla!

Trogodišnja devojčica iz Gračanice je duže vreme bila žrtva 26-ogodišnje dadilje koja ju je, kako saznaje “EuroBlic” od izvora upućenih u istragu, tukla čime god je stigla.

Maltretiranje deteta kulminiralo je 20. januara, kada je devojčica dovezena u tuzlansku bolnicu sa većim brojem povreda po telu. Sumnja je odmah pala na dadilju, koja je ubrzo uhapšena.

 Osumnjičenoj Azri Ibrić iz Gračanice određen je jednomesečni pritvor, a devojčica se još uvek nalazi u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

– Devojčica ima povrede po glavi, grudnom košu, nogama, leđima. Sumnja se da je udarama rukama, nogama, ali i drvenim predmetima – saznajemo od naših izvora.

U slučaj su se uključile nadležne službe, a odmah je o svemu obaveštena majka devojčice, koja je bila na radu u Nemačkoj u vreme kada je dete pretučeno u naselju Čiriš.

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona nam je potvrđeno da se osumnjičena dadilja tereti za nanošenje teških telesnih povreda trogodišnjem detetu koje joj je bilo povereno na čuvanje. Sumnja se da je dete tukla u kući koju je koristila kao podstanar.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona

Foto: TIP.ba / ArhivaTužilaštvo Tuzlanskog kantona

– Ona je osumnjičena da je 20. januara u jutarnjim časovima trogodišnjoj devojčici nanela veći broj povreda po celom telu tako što ju je udarala rukama i drvenim predmetom, te da je bezobzirno postupala sa detetom – rekli su u Tužilaštvu TK.

Devojčica je pretučena u četvrtak oko 10 časova, a policija je o svemu obaveštena istog dana u popodnevnim časovima. Devojčica je odmah smeštena na Odeljenje dečje hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Njeno zdravstveno stanje danas je bilo stabilno.

– Žensko dete je smešteno da Klinici za dečje bolesti, još se nalazi kod nas na praćenju stanja. Ona je svesna, komunikativna i njeno zdravstveno stanje je stabilno – potvrdila nam je portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

(Dijaspora.news/Željka Knežević/Euro.blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top