All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

OTAC HEROJ POGINUO SPASAVAJUĆI SINA Kako se dogodila stravična tragedija srpske porodice na letovanju u Puli

Hrabri otac Igor Živanović (40) iz Šimanovaca uskočio je u more na pulskoj plaži da spase život svog sina (12). U tome je uspeo, ali je njega talas naneo na stenu i usmrtio.

Otac heroj došao je u četvrtak na pulsku plažu u Gortanovoj uvali sa svojim sinom N. Ž. (12). Sve je bilo kako treba, uživali su u danu, a onda su zastali na trenutak da se slikaju na stenama. Prema jednoj od verzija, dečak je stajao na stenama i fotografisao more, ali ga je iznenadni talas oborio i povukao u dubinu.

 Dete je upalo u talase, a hrabri otac je ne razmišljajući ni sekund uleteo za njim u uzburkano more.

Ljudi su na plaži primetili da se dešava borba za život u moru, i sa obale su mahali ocu i sinu kuda da isplivaju. Navodili su ih ka uvali kako bi izbegli stene, a more se nije smirivalo.

Hrabri otac: Igor Živanović

Foto: Privatna arhivaHrabri otac: Igor Živanović

Posetioci koji su bili na plaži pričaju da je delovalo da će otac i dečak uspeti da isplivaju iz mora, te da su im pokazivali put. I dečak i otac su uspeli da plivaju ka obali, kada je poslednji talas uhvatio oca i udario ga o stenu.

Sve jači talasi gurali su ga na stene, a dečak se nekako borio da i njega ne zahvate.

Spasioci su iz uzburkanog mora jedva izvukli čoveka kojeg su talasi bacali na stene

Foto: Cropix – G. Šebelić / Privatna arhivaSpasioci su iz uzburkanog mora jedva izvukli čoveka kojeg su talasi bacali na stene

U jednom trenutku ostao je bez pulsa, ali su se na plaži zatekle i dve doktorke koje su priskočile u pomoć. Cela plaža podigla se na noge, stigli su i vatrogasci. Dok su jedni umirivali dečaka, drugi su pokušavali da spasu oca.

Četrdesetogodišnji muškarac, državljanin Srbije, koji je juče nakon utapanja i reanimacije u Gortanovoj uvali u Puli prevezen u pulsku Opštu bolnicu preminuo je, saznaje “Blic”.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć. Lekari su se više od pola sata borili za njegov život.

Prevezen je u pulsku Opštu bolnicu, međutim, uprkos naporima lekara, otac heroj je preminuo. Dečak je takođe prevezen u bolnicu i u stabilnom je stanju.

(Dijaspora.news/Blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top