All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

ONA JE ZASTUPALA NAJVEĆE KRVOLOKE SRBIJE: Ispovest advokatice koja brani samo neodbranjive!

Najpoznatiju advokaticu krivičara u Srbiji nijedan veliki sudski predmet u poslednjih dvadesetak godina nije zaobišao. Od najtežih slučajeva jedini u kojem nije učestvovala bilo je ubistvo premijera Zorana Đinđića

Ako bi pokušala da licitira o broju sudskih postupaka za najteža krivična dela u kojima se pojavila kao branilac optuženih, advokatica Zora Dorbičanin Nikodinović izvesno bi izgubila opkladu koji god broj da navede. Nesigurno kaže „više desetina, verovatno i znatno iznad toga”.

Nije jedina žena među krivičarima, ali je izvesno najčuvenija među njima. Bar u ravni s muškim kolegama. Na pitanje da li joj to predstavlja problem ili prednost, olakšava ili otežava posao, bez ustezanja odgovara:
„Samo otežava. Otkad sam postala uspešna i poznata mnogo mi je teže da otvorim neka vrata koja su mi se u vreme dok sam bila mlad advokat sama otvarala. Postoje zavist i ljubomora, zbog nekih predmeta koje radim možda čak i strah. Oni koji su u ‘kombinacijama’ me se plaše, gledaju da me izbegnu na sve načine. Nemam problema s poštenim sudijama i tužiocima, policajcima, ali ih imam s neznalicama svih vrsta, sa korumpiranima i… sa ružnim ženama.”

– Novac odlučuje o krivici ili nevinosti?
Da bih bila sasvim jasna -u pojedinim predmetima se događa da sudije jednostavo idu linijom manjeg otpora, osluškuju šta misle visoki predstavnici vlasti, prate da li su negde nešto izjavili i gledaju da se u to uklope kako bi sačuvali svoje pozicije. Taj vid korupcije, korupcija sopstvenom pozicijom, je najgori. To zovem korupcija vlašću foteljom..

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top