All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Odlaganje alarma šteti vašem organizmu, evo i kako

Mobilni telefoni imaju jednu opciju koju koristite redovno, a ona pravi više štete nego koristi

Dešava vam se veoma često da kada zazvoni alarm na vašem telefonu, vi jednostavno posegnete za dugmetom “odlaganje”- “snooze”.

Odlaganje alarma je za vas dragoceno, tih 5 ili 10 minuta ćete duže spavati, a onda se ponovo čuje alarm. Međutim, korišćenje ove opcije je zapravo najveća greška koju možete da napravite.

Upotrebom ove opcije, vaše srce će se uznemiriti i to će biti neka vrsta “kardiovaskularnog napada”, koji se ponavlja više puta za veoma kratkak period. Što više puta odlažete alarm, to ćete više puta doživljavati ovakuz vrstu napada”, objasnio je profesor Metju Voker sa kalifornijskog Univerziteta.

Ako koristite alarm, profesor Voker predlaže da isključite opciju odlaganja alarma i da se navikavate da ustajete kada se alarm oglasi po prvi put.

Odlaganje alarma, dovodi i do toga da se budite umirniji, da u toku dana imate manje energije. Ova opcija jednostavno zloupotrebljava vaš nervni sistem, tvrdi neurolog.

Dakle, ne činite sebi uslugu ako produžite spavanje na ovaj način. Probajte, ako ste u mogućnosti da u toku dana odspavate bar pola sata, nešto poput dremanja. To ne može zameniti spavanje noću, ali bar ćete se lakše buditi, ako spavate “dvofazno”.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top