All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

OČAJNA MAJKA DEČAKA KOJI SE UTOPIO NA LETOVANJU: Moj Luka je bio sportista, pliva od druge godine, zašto on?

– Moj Luka je, tvrde lekari, imao izliv krvi na mozak. Zbog toga je izgubio svest i potonuo. On se rodio na ostrvu, pliva od svoje druge godine – u Dunavu, okeanu, moru… Aktivni je sportista, stalno je vreme provodio na košu, biciklu. Svakog meseca je imao redovne preglede. Zašto on? Ne mogu da verujem da mog deteta više nema – počinje priču Jelena, majka Luke Milinkovića (13) koji je u subotu stradao na hrvatskom ostrvu Brač, navodeći nalaze obdukcije.

Dečak, čiji otac čuveni argentinski odbojkaš Markos Milinković, sa porodicom je otišao je na letovanje u Hrvatsku. Prvog dana, nakon što je sa drugarima vozio kajak, otišao je da roni. Ubrzo je jedan turista primetio telo koje pluta. Luku su izvukli iz mora, ali dečaku nije bilo spasa.

FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

– Mi smo bili na dečijoj plaži. Sedeli smo i gledali malu decu. Luka je sa drugovima iz razreda otišao na kajak. Javio mi se, kao i uvek. Inače, sam ide u školu, sam ide na Štrand – priča Jelena u suzama.

Lukina majka pokušava da nađe reči. Njen prvenac se bavio sportom, baš poput oca, čuvenog odbojkaša Markosa Milinkovića. Jak, energičan, pun života, takav je bio Luka koji je trenirao odbojku u OK “Vojvodina”. Njegovi najbliži, prijatelji i rodbina, svi su došli u Hrvatsku.

– To je mirno more, uvala. Sad moramo da čekamo zbog procedure iz ambasade. Ne idem kući bez svog deteta – očajna je majka.

Lukin otac živi u Argentini, pa mu je tamo i javljeno za tragediju, zbog čega je odmah krenuo za Hrvatsku. Vest o nesreći šokirala je sve koji su poznavali mladog sportistu. U njegovom klubu i OŠ “Vasa Stajić” još su u neverici.

Iz OK “Vojvodina” nisu krili očaj.

– Luka je lane počeo da trenira u OK “Voša” na poziciji primača, a ove godine je trebalo da postane deo pionirske ekipe. Imao je očeve gene, bio istinski talentovan i naš klub je računao na njega – kaže sportski direktor kluba Nikola Marić.

(Dijaspora.news/novosti.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top