All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NOVOGODIŠNJA TRAGEDIJA U ISTANBULU: “Deda Mrazevi” POBILI desetine ljudi, među njima i gosti iz drugih država

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu izjavio je danas da je u toku potraga za “teroristom” koji je ubio 39 ljudi, među kojima je 16 stranaca, i ranio još 69 u noćnom klubu “Reina” u Istanbulu, gde je bio organizovan doček Nove godine.

“Potraga za teroristom je i dalje u toku. Policija je pokrenula neophodne operacije. Nadama se da će (napadač) uskoro biti uhvaćen”, rekao je Sojlu, prenosi AFP.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Sojlu je kazao da je “ovo bio masakr, istinski nehumano divljaštvo” i da se veruje da je napadač pobegao iz noćnog kluba u drugoj odeć, kao i da je napad izvršio sam.

https://www.youtube.com/watch?v=VNrY4RX2m44

“Samo je 21 telo do sada identifikovano”, rekao je on i dodao da je među ubijenima petoro turskih državljana, kao i da je 69 ranjenih prebačeno u bolnice. Ministar zdravlja Turske Redžep Akdag dodao je da je “četvoro ranjenih u veoma ozbiljnom stanju”.

Guverner Istanbula Vasip Šahin izjavio je da se radi o aktu terorizma.

Klub “Reina”, gde je izvršen napad, nalazi se u četvrti Ortakoj, u distriktu Bešiktaš, javile su turske TV stanice i prikazale snimke na kojima se oko kluba vide policijske snage i ambulantna vozila. U trenutku napada, po različitim procenama, tu se nalazilo se između 500 i 700 ljudi. Neki su se, kada je otvorena vatra, u panici bacili u vode Bosfora.

 

Foto: Reuters

Privatna turska televizija NTV, međutim, navodi da su bila dvojica napadača, od kojih je bar jedan bio obučen u odeću Deda Mraza, kao i da su nosili oružje “dugih cevi”. Privatna agencija Dogan s treće strane tvrdi, pozivajući se na izjave očevidaca, da su napadači “govorili arapski”.

Foto: ReutersFoto: Reuters

Na istanbulskim ulicama je u novogošnjoj noći bilo raspoređeno 17.000 policajaca, nakon serije terorističkih napada, koje su izvodili kurdski militanti i sledbenici Islamske države.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top