All for Joomla All for Webmasters
Srbija

LUKA SADA MOŽE U INOSTRANSTVO NA LEČENJE: Gradovi u Srbiji se odrekli dočeka zbog BOLESNE DECE

Mali Luka Tasić (8) jedan je od mališana koji je zahvaljujući humanosti dobio šansu za novi život. I to zato što je opština Knjaževac milion dinara za doček usmerila za lečenje sugrađana.

Opština Knjaževac izdvojila novac za operaciju u inostranstvu: Luka Tasić

Foto: privatna arhiva / Privatna arhivaOpština Knjaževac izdvojila novac za operaciju u inostranstvu: Luka Tasić

Malom Luki i Davoru Milutinoviću, sugrađanima kojima je operacija hitno potrebna kako bi uopšte imali šansu za novu godinu, opština Knjaževac velikodušno je dala milion dinara. Ovaj novac oni će upotrebiti za hitne operacije u inostranstvu.

 Uz srca puna zahvalnosti, roditelji malog dečaka nisu krili da im je ovaj novac ulio novu nadu.

Ivan Tasić, otac malog Luke koji boluje od cerebralne paralize, kazao je za “Blic” da je čitava porodica zahvalna opštini Knjaževac na pomoći.

– Za Lukinu operaciju u Americi potrebno je više od 50.000 dolara, pa će suma koju dobijamo ubrzati prikupljanje para. Operacija je zakazana za mart, a i radnici moje firme pomažu odvajanjem jednog dela plate. Luka je već imao dve operacije u Rusiji, ali kako raste, problemi se iznova javljaju, i mora ponovo da bude operisan. Hvala svima koji nam pomažu – priča za “Blic” dečakov otac Ivan.

Beskrajnu zahvalnost za pažnju i humanost svojih sugrađana i opštine nije mogao da sakrije ni Davor Milutinović. Ovom Knjaževčaninu potreban je novac za tretman matičnim ćelijama u Ukrajini.

– Mnogo sam bio srećan kada sam čuo odluku opštine. I meni i Luki će ova pomoć mnogo značiti. Svaka pomoć je dobrodošla i hvala onima koji žele da pomognu – iskren je Davor Milutinović.

Pored Knjaževca, još 14 gradova odustalo je od dočeka, a novac će preusmeriti na različite strane. Od kada su se Požežani pre desetak dana odrekli dočeka Nove godine na trgu zarad 300.000 dinara, koje su ustupili za popravku skenera u užičkoj bolnici, epidemija humanosti proširila se Srbijom brzinom svetlosti.

Novac ušteđen odustajanjem od organizovanja koncerta na gradskom trgu za doček Nove godine lokalna samouprava Novog Pazara, a na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca, pokloniće deci bez roditeljskog staranja.

Tako će 73 mališana dobiti za Novu godinu po 10.000 dinara.

Gradska uprava u Vranju

Foto: V. P. / RAS SrbijaGradska uprava u Vranju

Član Gradskog veća u Vranju Mića Mladenović rekao je da će novac umesto za estradne zvezde i zajednički doček Nove godine biti namenjen za lečenje dece od najtežih bolesti. U novoosnovani humanitarni fond gradske vlasti uplatile su 500.000 dinara.

Opština Priboj nije želela da svoje najmlađe stanovnike liši pomoći, pa je tako novac od dočeka preusmerila za nešto potrebnije. Centru za socijalni radi biće uplaćeno 400.000 dinara, a oni će, kako su najavili, taj novac dalje rasporediti prema potrebama korisnika.

Novac namenjen za novogodišnje slavlje u Sjenici biće prosleđen za brigu o deci ometenoj u razvoju i deci izbeglica migranata.

Mladi stanovnici Bora u Novoj godini imaće veće šanse da se ostvare kao roditelji, i to zahvaljujući čelnicima opštine.

Oni su, naime, odlučili da dva miliona dinara koja bi utrošili na organizaciju dočeka Nove godine uplate u fond za vantelesnu oplodnju.

Proslave Nove godine 31. decembra odrekli su se Knjaževac, Raška, Prijepolje, Sjenica, Tutin, Priboj, Novi Pazar, Vranje, Požega, Bor, Zvečan. Pre nekoliko dana i Rekovac je odlučio da novac umesto za proslavu Pravoslavne nove godine ipak uplati na račun osmoro dece obolele od kancera.

Beograđani, Novosađani i Nišlije u novu godinu će ući sa poznatim estradnim zvezdama, ali će deo para dati u dobrotvorne svrhe.

Tako će Beograd uplatiti novac Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, Niš će milion dinara uputiti NURDOR-u, dok je Novi Sad pokazao humanost tako što će uplatiti pet miliona dinara Fondu za lečenje teško obolele dece.

Dijaspora.news / blic.rs

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top