All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NOVO ČUDO SVETOG NEKTARIJA: Ivana je pokušavala godinama da zatrudni! OVO ĆU PREPRIČAVATI SVIMA

Čudo! Dve godine pokušavala je da zatrudni, a onda je uz pomoć molitivi Svetom Nektariju ostvarila svoju najveću želju!Ivana Stevanović iz Belgije ispunila je životni san uz pomoć molitve svetom Nektariju, koji je inače poznat kao svetac koji čini čuda.

– Suprug i ja smo se dve godine borili za porod. Prvo prirodno, pa onda pomoć potražili kod stručnjaka, lekara. Da naglasim, ja sam imala tada 37 godina, što nije bila prepreka za trudnoću, ako se uzme u obzir da žene prirodno ostanu trudne i u 40. Godinu dana sam išla na razne analize, sve su proverili lekari i dan danas ne znam u čemu je bio moj problem jer ni oni nisu znali. Ne znam ni sama koliko puta su mi krv uzimali na analizu. Koliko čekanja i plakanja sam prošla – kazala je Ivana.

Ona je saznala za Svetog Nektarija preko Fejsbuk profila protojereja-stavrofora Nenada Andrića, i poručila ikonu, sveto ulje i knjigu.

Knjigu sam pročitala za nepuna dva dana, gutala sam svaku reč. Dobila sam i molitve za porod i jednu koju je meni i suprugu nas sveštenik pročitao. Od kad sam pročitala knjigu, nisam prestala da mislim i planiram kako da posetim manastir Eginu. Molila sam se svako vece Svetom Nektariju da mi otvori put i dozvoli da posetim manastir i poklonim se Svetim moštima – napisala je žena.

Na  leto 2016. Ivana i njen suprug posetili su Eginu i prespavali u manastiru.

– Potražila sam monahinju Filoteju jer sam želela da čujem više o Svetom Nektariju, a i posetim svaki kutak u kom je on boravio za života na zemlji kao što je opisano u knjizi. Posebno sam joj objasnila da želim porod i da borba za to traje, a da mi doktori ne mogu pomoći. Poseban osećaj, neopisiv je bio kada sam ušla u sobu u kojoj je spavao Svetac i na nagovor monahinje, legla na krevet Svetog Nektarija. Ne znam ni kako ni zbog čega, ali su suze same lile, nisam mogla da prestanem da plačem, a nisam mogla takođe ni da objasnim to, osetila sam snažnu povezanost sa Svetiteljem kao da me grli i kaže da ne brinem i da će sve biti u redu – priseća se žena.

Otišla je na grob da se pomoli za porod. Dugo je grlila mermer i pokušavala da krene odatle, ali kako kaže, nešto joj nije dalo.

– U jednom trenutku sam iz groba začula lupanje štapom, trgla sam se, pogledala da to ne lupa neko pored mene, ali nikoga nije bilo, čak ni ispred kapelice, bila sam potpuno sama, ja sam bila upoznata sa tim da se Nektarije javlja na neki način iz groba, na primer, kako mi je mati Filoteja rekla, neko čuje otkucaje srca, neko korake, neko lupanje stapom, eto ja sam cula štap. Došlo mi je da vrištim od sreće. Poželela sam da je Svetac pored mene kao ljudsko biće i da ga zagrlim iz sve snage kao što nikoga nikada nisam u životu. Tako jaku povezanost sam osetila, ne mogu to opisati, to mi je davalo neviđeni mir, osećala sam se zaštićeno – iskrena je žena

Mati Filoteja je Ivani donela uputstvo šta treba da radi, kupila je cuclu i okačila je u onom delu u Crkvi, gde svako zakači ono za šta mu treba pomoć, neki simbol. Za bebe je to cucla. Pozdravila se sa mati Filotejom i otišla.

Nakon povratka kući, nisam odmah uradila kako je mati Filoteja savetovala, jer sam imala već zakazane ponovne tretmane kod doktora, pa sam čekala da to završim. I jedan dan sam odlučila neću više, dosta mi je lekova i hormonalnih inekcija, posle kojih mi je haos u telu, i osećam se jako loše. Rekla sam suprugu da pre nego probamo još jednu vantelesnu, želim da uradim ono sto sam dobila od mati Filoteje. Postili smo tri dana, ja četiri kako nam je blagosloveno bilo. Svako jutro i veče sam čitala akatist Svetom Nektariju i pomazivala stomak, krstoobrazno, svetim uljem sa Egine, i plus čitala molitve Svetom Nektariju za porod. I dešava se sledeće, ja ću pamtiti dok sam živa, pričati svima. Neko misli da sam luda, ali pravi vernici znaju.

Vantelesna je zakazana za 15.februar! 15.februar je veliki praznik Sretenje Gospodnje, ja sam postila nekoliko dana pre toga vanredno po blagoslovu radi uzimanja svetinje sa Egine tj. ulja iz kandila i vatice sa moštiju koju sam dobila. Bila sam sigurna da ovoga puta uspeva, jer čvrsto verujem da će mi Sveti Nektarije pomoći. Dana 15.februara, ujutru negde oko 9.30 časova, dok sedim i čekam kod kuće da mi doktori jave u koliko sati da budem u klinici, začujem zvuk truba sa neba. Ja sam čitala dosta da su se čule trube Anđela dosta po svetu. Znala sam da je to – iskrena je Ivana.

Sveti Nektarije Eginski je od Boga izmolio porod za mene, trudna sam i čekam blizance. To je ljubav Božja, i još nešto, termin je oko 6. novembra, ali doktor kaže kad su blizanci, porođaj je tri nedelje ranije. Ja sam gledala u kalendar, i to će biti izgleda 14. oktobra, a to je dan kada je rođen Sveti Nektarije, po starom, a po novom kalendaru 14. oktobra na dan Pokrova Presvete Bogorodice.

Ako Bog da i Sveti Nektarije, a molim mu se svako veče, želim ove godine da posetim Eginu ponovo i darujem manastir u znak zahvalnosti. To sam Svetom Nektariju i obećala. Mene roditelji nisu učili veri,  razne nedaće su mi se našle na putu, i bailazila sam na ljude koji su me nemilosrdno povređivali. Mnogo dana sam čak i bez hrane bila, sve to me je približilo Bogu i sada ne želim da se nikada od njega odvajam. Pretrpela sam to sve uzdajući se u Božju pomoć i sada imam sve  što mi je potrebno – zaključila je Ivana.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top