All for Joomla All for Webmasters
Biznis

NOVCEM OD BIROA ZAPOČEO SVOJ BIZNIS: Beograđanin stvorio uspešnu firmu, evo čime se bavi!

Vitomir Stanković jedan je od 3.574 nezaposlena koji je uz subvenciju od 180.000 dinara otvorio firmu za proizvodnju zidnih kreveta
Posle godinu dana provedenih na birou za nezaposlene, Vitomir Stanković je pomoću subvencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) od 180.000 dinara otvorio firmu za proizvodnju zidnih kreveta.

Uz NSZ osigurao budućnost... Zidni krevet firme „Zidni“Uz NSZ osigurao budućnost… Zidni krevet firme „Zidni“

Stanković je jedan od 3.574 nezaposlena koji su ove godine dobili ukupno 635 miliona dinara. On ističe da subvencija nije dovoljna za početak posla, ali je ipak velika pomoć.
– Tih 180.000 je godišnja obaveza za penzijsko-invalidsko osiguranje za jednog zaposlenog. Sve što zaradim od prodaje mogu opet da uložim, a ne da deo dajem državi, što bi mi otežalo poslovanje. Ako posle godinu dana ne uspem, neću biti dužan državi – navodi Stanković, vlasnik firme „Zidni“.

Posle dugogodišnjeg rada za konsultantsku kuću ostao je bez posla. Na birou je godinu dana primao po 12.000 dinara i odlučio je da pokrene svoj posao.
– Osnovni motiv je zarada, koja treba da omogući životnu egzistenciju, ali i budućnost mojoj ćerki i unucima. Dodatni motiv je mogućnost plasmana mehanizama za zidne krevete, za koje se dosad nije pojavio proizvođač u Srbiji, pa ni u bivšoj SFRJ – ističe on i dodaje da je u razvijanje ideje uložio oko 3.000 evra.

Onima koji hoće da pokrenu sopstveni biznis poručuje da prepoznaju potrebu tržišta za određenom uslugom ili proizvodom. Tu je, kako kaže, rizik od neuspeha, ali dobro postavljen proizvodni plan, veliki rad i vera u uspeh ne dozvoljavaju da se „kuka unapred“.

Činjenice
USLOVI ZA POMOĆ NSZ

prijava u Nacionalnoj službi za zapošljavanje najmanje mesec dana pre zahteva
obuka iz preduzetništva u NSZ
registrovana delatnost
plaćanje obaveza po osnovu javnih prihoda najmanje 12 meseci

Kurir/Vladimir Spasić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top