All for Joomla All for Webmasters
NEMAČKA

Nova šansa za medicinske sestre i tehničare iz Srbije

U Kragujevcu danas borave predstavnici “Triple Win” projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji, zajedno sa
Nacionalnom službe za zapošljavanje Srbije i Nemačke, sprovode konkurs za posao medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj.

Poslednji krug razgovora sa 70 izabranih kandidata koji su se prijavili za posao održava se danas u Kragujevcu, a sutra i prekosutra u Beogradu.
Razgovori za odlazak u Nemačku obavljaju se u prostorijama Nacionale službe za zapošljavanje (NSZ), a nakon ovog kruga razgovora najbolji kandidati biće obavešteni o ispunjavanju uslova za ulazak u program.

U “Triple Win” kažu da je to jedini projekat na medjudržavnom nivou i da je reč isključivo o posredovanju kod onih kandidata čija su zanimanja u oblasti nege zvanično deficitarna u Nemačkoj.

Zato se, kažu, posredovanje odnosi samo na medicinske sestre i tehničare opšteg i pedijatrijskog smera, a ne na doktore, anesteziologe, niti bilo koga drugog.

Projekat se sprovodi na osnovu “Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj” zaključenog 2013. godine. izmedju Savezne službe za zapošljavanje (BA) Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije

 

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top