All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Ništa nisu uradili za glumce, u politiku su ušli da sebe stave na pijadestal! Danica Maksimović oštro o kolegama (VIDEO)

Srpska glumica vidno je revoltirana time što i nakon 41 godine rada nema nacionalnu penziju.

Danica Maksimović gostovala je u jutarnjem programu na televiziji Prva, u prvoj emisiji Jovane Joksimović i Srđana Predojevića.

Glumica se u emisiji osvrnula na dodelu Oskara održanu u nedelju 4. marta, a potom i na izbore u Beogradu. Naime, Danici je postavljeno pitanje da li je učestvovala u kampanji za beogradske izbore kao neke njene kolege.

– Ja sam izašla zbog politike iz pozorišta pre 20 godina, kad sam nosila repertoar i kad sam bila prvakinja pozorišta. Zbog politike sam žrtvovala sebe i izašla na ulicu i niko nije zaplakao osim sekretarice kad sam došla da uzmem svoju radnu knjižicu! Znači, toliko o tome – rekla je Danica, dodavši da je malo pratila izbore, ali da je ispunila svoju građansku dužnost i da je glasala.

Kako je dodala, politika je “iritira”, a jedan od glavih razloga su penzije, tačnije to što ona svojom nije zadovoljna i to što nema nacionalnu penziju.

Printskrin: Prva TV

– Ja sam penzioner. Ne smem da vam kažem, to je ponižavajuće kolika mi je penzija. Zašto nekome država da bude majka, a nekom maćeha? Zašto su bolje te moje kolege? Zašto bolje prolaze oni? Dobijaju i dalje tu nacionalnu penziju. Što mi ne možemo, koji smo na redu? – bez ustručavanja rekla je Danica.

Na pitanje ko je dodeljivao nacionalne penzije, Maksimovićeva je spomenula njene kolege glumce koji su ušli u politiku.

– Razne komisije. Nismo znali ni ko se nalazi. Evo, ove moje kolege koje su sad ušle u politiku, zašto se ne izbore za tako nešto? Oni uđu samo da bi sebe i uži krug porodice stavili negde na pijadestal! – žestoka je bila Danica.

Kako je rekla, svoje kolege nije pitala o tome jer su oni za nju svi “pilići”.

– Pa šta da ih pitam više kad sam ja starija od sviih njih, oni su za mene svi pilići. Mogu da im naredim tako što ću svaki put da ih prozivam kad dođem ovako uživo, pa da kažem: “Zašto ništa niste uradili za našu stvar, zašto ste tu uopšte, samo zbog ličnog interesa?!” Daj samo da mene niko ne skloni sa mesta direktora, upravnika, sa pozicije… Meni je to tako jadno! Ja ako vredim i ako imam dar za ovaj posao koji radim 41 godinu, meni ne može niko to da oduzme. Ja sam igrala i pred Titom. Znate koliko je njih tu prošlo, što se tiče političara? Znate vi ko je sve prošao, pa sam ja još uvek tu. Ja sam još uvek aktuelna i u najboljoj formi da igram u 4 pozorišta 6 naslova. Dakle, oni svi dođu i prođu, a onaj ko vredi ostaje i traje – rekla je Danica.

– Koliko je njih prošlo koji su ministri za kulturu? Šta je uradio Tasovac, šta je uradio Leka, šta je uradio Voja? Koliko ih je prošlo? Ništa nisu uradili.  Je l’ imamo zakon o pozorištu? Je l’ imamo zakon o kinematografiji? – pitala se.

 Suština je što se ne družimo, što se ne dogovaramo, što nemamo strategiju. Ne samo mi, nego niko. Zdravstvo, školstvo, kultura… – zaključila je Maksimovićeva.

(dijaspora.news/telegraf.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top