All for Joomla All for Webmasters
Sport

“BILO JE ODVRATNO” Đoković za “Lekip”: Ponekad se pitam da li treba da se uključim u politiku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je za francuski “Lekip” da uvek pokušava da predstavi svoju zemlju u najboljem mogućem svetlu.

Kako je istakao, ponekad se pita da li treba da se uključi u politiku ili stvari u tenisu koje nisu samo u vezi sa igrom.

 

Novak Đoković

FOTO: LARRY W. SMITH / EPA;

 

– Sve što radim, radim savesno i odgovorno, celog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale – naveo je Đoković.

Istakao je i da želi mir u svetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko poreklo uticalo na karakter, istakao je da svi mi imamo genetsku memoriju.

– Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mestu u neko vreme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis, naravno. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Moramo sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživeo sva ta iskustva, ali to ne bih rekao u to vreme, bilo je odvratno – istakao je Đoković.

 

Dijaspora.news/(Blicsport.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top