All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Nikšićki “GROBARI” pomogli dečaku koji nadniči da bi PREHRANIO PORODICU

I U volji i nevolji od nas nema niko bolji!” Ovi stihovi koje na tribinama uglas izgovara armija navijača beogradskog Partizana pretočili su se uoči novogodišnjih i božićnih praznika u delo. “Grobari” iz Nikšića pomogli su mlađem saborcu, vatrenom navijaču kluba iz Humske, Božidaru Nikčeviću (16), koji godinama nadniči kako bi prehranio porodicu, tako što su prikupili dvesta evra i darovali mu zajedno sa trenerkom crno-belih, uz naravno i druge klupske rekvizite. “Grobarska” družina je ovim humanim gestom mlađanom Boži i te kako ulepšala praznične dane.

– Tu smo uz njega! Na nas može da računa uvek kada mu bude trebala pomoć, poručuli su mu stariji fanovi crno-belih.
 "Grobari" sa Božidarom (treći s leva) u njegovom domu

Radost se jasno videla na umornom licu dečaka, koji se umesto da kao većina njegovih drugara živi bez briga, teških i za pleća odraslih, bori da prehrani porodicu. Posle osnovne škole nije nastavio dalje, jer je bio prinuđen da radi i zarađuje. A želja mu je bila da završi za mesara ili kuvara. Nadniči Božo godinama na teškim fizičkim poslovima za pet ili deset evra dnevnice, po suncu i po kijametu, cepajući drva, kopajući kanale, noseći tovare. Kad kući dođe kasno, sav iznuren, čekaju ga obolela majka Svetlana, mlađi brat Jovica i sestra Jelena. Potom prezalogaji skromnu večeru, ako je bude, pa na spavanje. I tako svakog dana, od jutra do sutra. Jer, Nikčevići su prinuđeni da preživljavaju ceo mesec sa svega 192 evra, koliko je naknada za majke sa troje dece, koju prima Svetlana. U međuvremenu, Božidaru je umro otac Milo, pa su ga porodične obaveze još više pritegle. Srećom što im prijatelji priskaču u pomoć, pa su zahvaljujući njima renovirali kuću i sada imaju daleko bolje uslove za život.

– Kada Partizan pobedi, umor nestaje. Ovo su mi najdraži darovi, koje ću čuvati. Volim Partizan! – poručuje Božo, koji je nekada sanjao da obuče dres najdražeg kluba, ali mu je težak život odredio drugačiji put.

Božo je odmalena imao želju da obuče dres Partizana

Majka Svetlana je lošeg zdravlja, pritisli su je gangrena, astma, srčani problemi, okoštavanje kičme.

– Srce me boli što se muči, ali hoće da pomogne. A pravo da vam kažem ne znam ni šta bismo, ni kako bismo da Božo ne zaradi, jer uz ovu naknadu, koju primam, teško da bismo preživeli – veli Svetlana. – Hvala ovim momcima, navijačima, koji su došli da ga obraduju. I on je lud za Partizanom.

NAJVEĆA ŽELjA

NIJE ga zaboravio klub za koji fanatično navija. Pre četiri godine direktno iz Humske 1 na adresu Boža Nikčevića stigla su komplet fudbalska oprema, školski pribor i knjige. Sanja Božo da njegov Partizan opet zaigra u Ligi šampiona, a on sedne u počasnu ložu i raduje se pobedama.

OVCE I EVRI

NIKČEVIĆI su nedavno od humanih ljudi na poklon dobili i pet ovaca, koji će im dobro doći da preguraju ovu ledenu zimu. Jedna anonimna Tivćanka uplatila je 500 evra, koliko je potrebno da Božo vanredno polaže prvi razred srednje škole za kuvara.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top