All for Joomla All for Webmasters
Naša posla

Nikšićanin LETIO 200 na sat i ostao bez dozvole

Pripadnici saobraćajne policije juče su registrovali i kaznili vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 195 km/h u mjestu u kojem je ograničenje kretanja vozilom 80 km/h. Od vozača je oduzeta vozačka dozvola a Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava, saopšteno je iz Uprave policije.

Tzv. policijski presretači su na putnom pravcu Podgorica – Nikšić, u mjestu Drenoštica, su juče, 26.decembra oko 10,00 časova registrovali i video kamerom iz službenog vozila snimili putničko motorno vozilo „Mercedes“, nikšićkih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom.

“Policijski službenici su sustigli ovo vozilo i od vozača S.V. (51) iz Nikšića je privremeno oduzeta vozačka dozvola. Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta”, saopšteno je iz UP.

Kako se dodaje, ovo je treći ovakav prekršaj koji su službenici ove Grupe zabilježili i sankcionisali u proteklih petnaestak dana.

Naime, Z.Đ. iz Nikšića je, 13.12.2016. godine, na putnom pravcu Podgorica – Danilovgrad, u mjestu Mareza, upravljao vozilom „Mini Cooper“ brzinom od 191 km/h, iako je ograničenje kretanja vozila u tom mjestu 80 km/h. Od ovog lica policijski službenici su privremeno oduzeli vozačku dozvolu i protiv njega je, takođe, Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog istog saobraćajnog prekršaja.

Prethodno je V.P. iz Bara, 09.12.2016. godine, na putnom pravcu Podgorica – Bar, u mjestu Goričani, upravljao vozilom „VW Gof II“ brzinom od 170 km/h, iako je ograničenje kretanja vozila u tom mjestu 70 km/h. Protiv njega je takođe Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog istog saobraćajnog prekršaja, kao i zbog toga što je upravljao neregistrovanim vozilom”, saopšteno je iz UP.

 Iz policije ističu da bezbjednost saobraćaja na putevima, kako su pokazale su analize, u najvećoj mjeri zavisi od ponašanja vozača odnosno poštovanja saobraćajnih propisa.

Podsjećamo, policija će nastaviti sa pojačanim aktivnostima i tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika.

“Upućujemo apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i shodno zakonu. Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima kako bi se preventivno djelovalo na najteže posljedice koje ovakvi prekršaji mogu da prouzrokuju”, zaključili su iz UP.

Dijaspora.news /volimpodgoricu.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top