All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NIKOLA TESLA DOBIO ULICU U KAZAHSTANU: Tablu otkrili Vučić i gradonačelnik Astane

Vlasti grada Astane donele su 8. novembra odluku da se ulica, koja je do danas nosila naziv 350-ta ulica, dobije naziv po srpskom naučniku Nikoli Tesli

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Astane Aset Isekešev otvorili su danas Ulicu Nikole Tesle u prestonici Kazhastana, a Vučić je ocenio da je velika čast što je jedna ulica u prijateljskoj zemlji dobila ime našeg najvećeg naučnika.

Premijer Srbije i gradonačelnik Astane otkrili su u naselju “Famili viledž” tablu su nazivom ulice, a svečanosti su prisustvovali građana Astane. Ulica je otvorena povodom posete premijera Srbije i potpisivanja sporazuma između Astane i Beograda.

 Time je, kako ističu astanske vlasti prestonica, Srbije je postala 45-ta na spisku gradova pobratima Astane.

Vlasti grada Astane donele su 8. novembra odluku da se ulica, koja je do danas nosila naziv 350-ta ulica, dobije naziv po srpskom naučniku “Nikoli Tesli”.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Inače, premijer Srbije ocenio da je prijem Srpske napredne stranke (SNS) u Evropsku narodnu partiju (EPP) dobra vest za Srbiju.

To je lepa vest. Neki posle mene imaće lakši put za očuvanje partije i uvek će imati podršku evropskih narodnjaka. To je važno i za zemlju, jer je time jedna od najznačajnijih partija na dobrom mestu etablirana i uvek će moći da iznese svoje stavove pred ljudima koji odlučuju o budućnosti ne samo Srbije, zapadnog Balkana, već Evrope i celom svetu – rekao je Vučić koji je i lider SNS.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Povodom izjave evropskog komesara Johanesa Hana, koji je iskazao zabrinutost zbog mogućnosti rasta nacionalističke retorike pred predsedničke izbore u Srbiji, Vučić je poručio da će Vlada Srbije dok je on njen predsednik voditi veoma odgovornu i ozbiljnu politiku – politiku rada, temeljnih promena, a da Evropljane brine populizam, neodgovornost, i najavio da će biti među prvima koji će stupiti u kontakt sa novom američkom administracijom.

– Meni se čini da i posle poslednjih događaja u Italiji to ide u teškom smeru, samo mi moramo da se pitamo što se tome radujemo kao narod. Šta nam je smešno, čemu se radujemo i šta nama evropska nestabilnst donosi bilo kakvo dobro – poručio je Vučić.

(Dijaspora/Telegraf.rs / Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top