All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Nagrade za “humaniste” Đukanovića i Marovića došle na naplatu, Sarajlije skinule novac sa računa

Vladin Fond za obeštećenje u petak je naplatio 980.000 eura duga od te opštine, a na osnovu rješenja javnog izvršitelja. “Vijestima” je nezvanično rečeno da je taj novac bio planiran za isplatu novembarske zarade zaposlenima u lokalnoj administraciji.

Sarajevska Internacionalna liga humanista prinudnim putem je sa računa Opštine Budva skinula 82.188 eura, na ime duga iz  2007. godine.

Upravo tada predstavnici te humanitarne, nevladine organizacije dodijelili su nagrade za humanost lideru i tadašnjem potpredsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću i Svetozaru Maroviću, uprkos oštrom pritivljenju velikog dijela javnosti.

Odlazeći gradonačelnik Budve Srđa Popović (DPS) bio je predstavnik te NVO u Crnoj Gori.

Da je sa računa Opštine skinuta pozamašna suma  juče je objelodanio šef budvanskog ogranka Nove srpske demokratije Đorđe Vujović.

On je konstatovao da je to nastavak pustošenja opštinske kase od strane DPS-a.

Odbornicima je pokazao dokument, u kome piše da je preko javnog izvršitelja uoči vikenda naplaćeno dugovanje staro osam godina.

“Novac je sa računa skinut po osnovu duga, koji do sada nije evidentiran… Na sceni je nenamjensko trošenje novca koje posljednjih dana vlasti sprovodi DPS. Pošto je dodjeljivanje nagrade Đukanoviću i Maroviću izazvalo brojne kontroverze u javnosi, pitam  da li su pare građana Budve, poreskih obveznika koje je ova Liga humanista uzela od Opštine, dijelom otišle i za novčane nagrade pomenutih laureata”, kazao je Vujović.

On je rekao da se sistematski sprovodi pražnjenje opštinske kase, kako bi se ona bez centa otavila novoj vlasti.

“Tendencija je da se maksimalno isprazne računi, kako opštinski tako i javnih preduzeća i da zaposle na neodređeno što više, da bi se i na taj način što je moguće više opstruirala nova vlast”, konstatovao je Vujovićeva.

Par dana uoči formiranja nove vlasti u Budvi, lokalna kasa ispražnjena je do posljednjeg centa.

Vladin Fond za obeštećenje u petak je  naplatio  980.000  eura duga od te opštine, a na  osnovu rješenja javnog izvršitelja.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je taj novac bio planiran  za isplatu novembarske zarade zaposlenima u lokalnoj administraciji.

Buduću vlast osim praznog računa, čekaju vjerovatno i nove prinudne naplate, s obzirom na brojna neizmirena dugovanja.

Izvor Vijesti

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top