All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Nevjerovatan slučaj iz Laktaša: Usmrtili staricu autom, a onda slagali da je pala s merdevina

Pripadnici Policijske stanice Laktaši jučer su uhapsili četiri osobe i to V.I.(1999.) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, R.G. (1974.) zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u vezi s postrekavanjem, te Z.I.(1965.) i R.Z. (1988.) zbog sumnje da su počinili krivična djela neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Naime, pripadnici Policijske stanice Laktaši, 26. maja oko 16.20 sati, zaprimili su prijavu da je u Službu hitne pomoći Laktaši dovezeno beživotno tijelo 82-godišnjakinje koja je podlegla od povreda koje je navodno zadobila usljed pada s tavana.

Izlaskom na lice mjesta u mjestu Popažani, općina Laktaši, policajci su obavili uviđaj, konstavali činjenično stanje, a prema početnim informacijama sve je upućivalo da je starica, usljed gubitka ravnoteže s drvenih merdevina, kojima se penjala na tavan pomoćnog objekta, okliznula i pala, a od posljedica pada i zadobivenih povreda preminula.

O svim saznanjima je upoznat i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Međutim, policajci su nastavili rad na provjeranju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te na osnovu preduzetih kriminalističko-tehničkih mjera i radnji, izuzetih tragova i drugih istražnih mjera i radnji, te izjava svjedoka, utvrdili su da je R.G. obučavao V.I. da upravlja vozilom, te je usljed nesporazuma, V.I. krenuo naprijed automobilom VW Kedi, udario oštećenu, pregazio je, a ona je od zadobivenih povreda preminula na putu do Službe hitne pomoći Laktaši.

U namjeri da prikriju izvršenje krivičnog djela, R.G., Z.I. i R.Z. su lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, odnosno postavljenjem merdevina, pripremanjem tragova na licu mjesta, lažno predstavili da je 82-godišnjakinja pala s merdevina i od zadobivenih povreda preminula.

Sve dalje mjere i radnje prema licima poduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

(Dijaspora.news/avaz ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top