All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Neviđen skandal trese Hrvatsku: Dva doktora silovala koleginicu sa specijalizacije

Po podnošenju prijave, mlada doktorka dala je otkaz u KBC Rijeka i odselila se u Irsku.

Dva hrvatska hirurga zaposlena u Kliničko bolničkom centru Rijeka, optužena su za silovanje koleginice u perodu od 2011. do 2016. godine, koja je u tom periodu bila specijalizant.

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci je nakon sprovedene istrage, optužilo je doktora (48) za polni odnos zloupotrebom položaja u leto 2011. godine, kao neposredno nadređene osobe nad tadašnjom zaposlenom, protiv njene volje. Drugi lekar (65) te ustanove optužen je za tri kažnjiva dela prisilnih polnih odnosa ostvarenih zloupotrebom položaja i još četiri silovanja nad istom zaposlenom od decembra 2011. do maja 2016. godine, takođe u svojstvu neposredno nadređene osobe, prenosi Index.hr.

Foto: Profimedia/Hoxton

Reč je o dvojici hirurga koje je za silovanja, u avgustu 2016. godine specijalizantkinja hirurgije prijavila Državnom tužilaštvu. Kako je tada navela, kolege koje su je primoravale na seksualni odnos, prijavila je tadašnjim načelnicima, ali nije bilo nikakvih rekacija.

Prvi hirurg ju je silovao jednom, a sledeći put kad je pokušao, uspela je da mu se odupre.

Drugi lekar, stariji, oralno ju je silovao čak šest puta, u periodu od 2011. do 2016. godine. Pokušao je i sedmi put, ali je tada ipak odustao od prvobiitne namere.

Po podnošenju prijave, mlada doktorka dala je otkaz u KBC Rijeka i odselila se u Irsku.

Mlađem od dvojice optuženih hirurga je početkom prošle godine onemogućen rad sa studentima na Medicinskom fakultetu u Rijeci, nakon što ga je prijavila jedna od studentkinja za polno uznemiravanje tokom nastave, a 2014. godine je dobio opomenu pred otkaz, nakon sprovedenog službenog internog postupka na osnovu prijave medicinske sestre, takođe zbog seksualnog maltretiranja.,

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top