All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Nemanja Vuković PODGORIČANIN koji živi AMERIČKI SAN

Fudbal u SAD-u je odavno u ekspanziji i polako staje rame uz rame sa pojedinim američkim sportovima.

A, Crnogorac koji uživa gurajući loptu “preko bare” je Nemanja Vuković karijera nekadašnjeg defanzivca Budućnosti cvjeta u zemlji gdje najljepša igra na svijetu nije primarni sport, ali se i te kako cijeni.

Iskusni 32-godišnjak bi za pet dana mogao da ispiše još jednu lijepu priču. Indi Ileven, klub za koji nastupa rođeni Podgoričanin će 14. novembra igrati veliko finale NASL-a protiv Njujork Kosmosa.

“Čeka nas veliki meč u nedjelju protiv jakog rivala. Prvo, istorijsko finale za klub koji je nedavno osnovan. Ovo mnogo znači za navijače, jer je Indijanapolis grad sporta ima svoj NFL, NBA i bejzbol klub. Ovim uspjehom i fudbal je stekao popularnost”, javio nam se Vuković.

Nacionalna liga je po kvalitetu rang niže u odnosu na MLS. Vjerovali ili ne, Indi Ileven je osnovan 2013. godine, a već sada igra svoje veliko finale. Za našeg internacionalca ovo je druga borba za pehar, s obzirom da je 2014. godine bio šampion USL-a sa Sakramentom.

“Velika su očekivanja nakon svega šta smo uradili u prethodnih deset mjeseci. Niko se nije nadao, potajno smo vjerovali da možemo do plej-ofa, ali osvajanjem proljećnje sezone automatski smo se plasirali u doigravanje”, poručio je nekadašnji fudbaler Budućnosti, Mladosti i Grblja, pa dodao: „Iza sebe imam dobru sezonu. Odigrao sam bukvalno svaki minut, postigao tri gola, tako da ću u drugom finalu juriti drugu titulu” Ipak, bukmejkeri i poznavaoci tamošnjeg “sokera” daju prednost Njujorku s obzirom da je aktuelni šampion lige, a igraće na svom terenu…

“To je klub sa velikom tradicijom. Imaju jak tim, ali sa suprotne strane će imati veoma motivisanog protivnika koji će probati da mu skine krunu”.

Odlazak Vukovića u SAD 2012. godine je bio pun pogodak. Od kada je stigao na američko tlo kvalitetni ljevak je pokupio brojne individualne i timske nagrade.

 “Kada sam potpisao sa Kolumbusom, to je bila sjajna odluka. Imao sam dvije odlčine sezone u Sakramentu, uzeo sam titulu, a u oba navrata sam bio u timu godine. I sada sam iza sebe ostavio dobre partije tako da se nadam da ću biti u najboljem timu, ali prije svega želim titulu”, poručio je Vuković i za kraj rezimirao:

“Ostajem u Americi. Porodici i meni se sviđa Indijanapolis, u dobrom sam timu i nema razloga za brigu”.

(Dnevne novine)

IZDVAJAMO

To Top