All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

MOBILIZACIJA Evo šta je potrebno Noletu da opet bude NEZAUSTAVLJIV

Boris Beker i Marjan Vajda vratili su se u tim Novaka Đokovića za završni Masters u Londonu (13-20. novembar). Da li će sa povratkom dvojice iskusnih stručnjaka Novak ponovo vratiti na pobednički kolosek? Proslavljeni stručnjak Nikola Pilić veruje u Noleta.

Foto: Tanjug/AP

Razlika između Đokovića i Endija Mareja na ATP listi je 405 poena. Ukoliko Novak bude na visini zadatka onda nema potrebe brinuti. Od njega sve zavisi.

 – Istina je da Marej odlično igra, ali Novak je i fizički i psihološki jači od njega – rekao je za “Blic” Nikola Pilić.

– Kada je Đoković u petoj brzini, nema šanse da ga bilo ko zaustavi. Plasman na listi posle Londona će zavisiti od Endija, ali mnogo više i od Novaka. Siguran sam da će Đoković igrati mnogo bolje nego u Šangaju i Parizu. Bersi jeste bio važan turnir, ali izgleda da je kod Novaka došlo do neke vrste zasićenja koje će, svi se nadamo, brzo da prevaziđe.

Sa najjačim timom Novak dolazi u Pariz. Boris Beker i Marjan Vajda vratili su se u ekipu sa samo jednom misijom.

– Sigurno je da će Đokoviću to mnogo značiti jer ga njih dvojica odlično poznaju. Znaju šta bi trebalo da mu kažu u određenim situacijama, kako da ga posavetuju. Iskreno, ne razumem tu egzibiciju sa Imazom u timu u Bersiju. Nije mi bilo jasno odakle on tu, ali oni najbolje znaju šta mu je tamo bilo potrebno. Novak je pametan momak, svestan je svega, zna kako da se izvuče iz ove krize – ističe Pilić.

Iskusni stručnjak je pokušao da objasni šta je uzrok Novakove krize.

– Zasićenje. Ono što je on uradio u 2015. i u prvoj polovini 2016. je teško ponovljivo. U jednom trenutku je imao 16.785 poena, bio nedodirljiv potpuno na listi, ali desio se pad, koji nije tragičan niti senzacionalan. Ukoliko Novak bude u sledećoj sezoni bude uradio samo 70-80 odsto onoga što je uradio u prvoj polovini ove godine i dalje će sigurno biti u vrhu. U to nema nikakve sumnje.

Prvi Novakov rival na Mastersu u Londonu biće Dominik Tim u nedelju u 15 sati. Srbin i Austrijanac su do sada igrali tri puta i sve tri pobede je zabeležio Novak.

(blic.sport/Jelena Medić)

IZDVAJAMO

To Top