All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NEĆEMO DA GINEMO ZA TAJKUNE I POLITIČARE! (VIDEO)

Ispred zgrade hrvatskog Ministarstva odbrane u Zagrebu danas su, skoro istovremeno, održana dva protesta – “za” i “protiv” uvođenja vojnog roka, javila je hrvatska agencija Hina. Skupove je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Učesnici skupa podrške, koji je organizovalo “Udruženje hrvatskih branitelja” iz Ðurđevca, tvrde da je uvođenje obaveznog vojnog roka nužno za Hrvatsku jer to, kako kažu, ima dobar učinak na mlade, dok učesnici protesta protiv vojnog roka, koji je organizovala Radnička fronta, poručuju “šaljite svoju, a ne našu decu u vojsku”.

Protivnici uvođenja obaveznog vojnog roka tražili su ulaganje u obrazovanje, a ne u ratovanje.

Na transparentima, koje su nosili, moglo se pročitati “Radnik, ne ratnik”, “Topovsko meso ne hrani gladan narod”, “Rat protiv militarizacije” i “Šaljite svoju, a ne našu decu u vojsku”.

Premijer Plenković tera Hrvate u vojsku, a kasarnu nije video

Okupljeni su uz zvuke bubnjeva uzvikivali “Rat je gotov” i “Nećemo da ginemo za tajkune i političare”.

Poručili su da traže bolje i pravednije društvo, u kojem vladaju tolerancija i solidarnosti, a ne ohrabrivanje stvaranja klime kasarne i pripreme za druge sukobe.

S druge strane, poslanik hrvatskog sabora Željko Glasnović, koji podržao skup u organizaciji “Udruženja hrvatskih branitelja”, kaže da Hrvatska ima obavezu prema NATO da podigne vojni budžet na dva odsto.

On je dodao da događaji u poslednje vreme, kao što je pokušaj vojnog udara u Crnoj Gori i, kako je rekao, stanje u Republici Srpskoj, zahtevaju vojnu obuku.

Ko može biti protiv, oni su klovnovi, ostaci jugorežima. Oni su pre pekli volove kada su išli u JNA. Oni su protiv svega što je hrvatsko – rekao je Glasnović.

(Dijaspora.news/Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top