All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Nastavnik Goran je dobio otkaz čim je ukazao na sumnjive radnje u školi: Direktor ga sada vraća kao noćnog čuvara, ali to nije cela priča (FOTO)

Sve je počelo kada je Perić ukazao na direktoru Visoke poslovne škole Ljubiši Milačiću sukob interesa koji se odigrava u ovoj ustanovi.

Kada je Goran Perić, nastavnik Visoke poslovne škole u Blacu ukazao javnosti na asukob interesa koji se odigrava u ovoj obrazovnoj ustanovi, nije ni slutio da će nekoliko meseci kasnije raditi u istoj toj školi, ali kao noćni čuvar.

Sve je počelo kada je Perić ukazao direktoru Ljubiši Milačiću da je angažovanje člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Damjana Radosavljevića kao “stručnog lica za akreditaciju” sukob interesa, jer ovaj Savet kao organ učestvuje u postupku akreditovanja.

Foto: Privatna arhiva/ Goran Perić

Direktor je navodno Periću momentalno dao otkaz, a kada su stigla rešenja više sudova o obaveznom vraćanju “uzbunjivača” na posao, on se na njih oglušio, da bi naposletku, priteran uz ćošak, Periću vratio radno mesto, ali ne profesora, nego noćnog čuvara.

Printscreen, portal Pištaljka

Milačić je na taj način nastavio da se sveti uzbunjivaču koji je ukazao na nepravilnosti u toj školi, nastavivši da ignoriše naloge suda, čak i nalog Osnovnog suda u Kuršumliji koji mu je dao rok od osam dana da Perića vrati na posao predavača, inače će kazniti školu u Blacu sa pola miliona dinara.

Ovim činom direktor Milačić ne samo da je ponizio uzbunjivača sa visokom stručnom spremom, već se oglušio o čak tri sudska rešenja.

vpskp.edu.rs

Direktor škole u Blacu, međutim, nastavlja sebe da stavlja iznad Višeg suda i da sprovodi odmazdu nad uzbunjivačem, uprkos tome što će škola verovatno morati da plati 500.000 dinara jer uzbunjivača Perića nije vratio na posao predavača, već ga je pisanim putem obavestio da može da se vrati u školu kao noćni čuvar.

– Iako sam dobio sudsko rešenje, škola ne želi da postupi po njemu. Kazna za nepoštovanje te odluke je pola miliona dinara. Nјihovo obrazloženje je da nema mesta za mene kao predavača sada u jeku školske godine, da se to određuje na početku i da su mi poništili zvanje predavača, ali je i ono povučeno odlukom suda. Ovde očito ni sud ni zakon ne znače ništa, ali ja neću odustati od borbe za svoja prava- kazao nam je Perić.

Iz škole su nam odgovorili u pisanoj formi.

– Goran Perić je po nalogu Suda privremeno vraćen na posao do okončanja sudskog postupka, ali raspored na posao predavača nije moguć jer je odluka o njegovom izboru poništena, a jedino upražnjeno radno mesto je radno mesto noćnog čuvara. Imenovani je prihvatio ponudu da privremeno bude raspoređen na ponuđene poslove, do okončanja sudskog postupka, a najduže do 30.9.2018. godine, kada mu ističe sporni zaklјučeni ugovor o radu od 1.10.2013. godine – kažu iz škole.

Objašnjeno je da on u vreme kada je bio predavač nije mogao da ima to zvanje, jer tada nije imao završene specijalističke studije, pa mu je zato oduzeto. I na ovu odluku se inače Perić žalio i od suda dobio privremenu meru o suspenziji odluke Nastavnog veća škole o oduzimanju zvanja predavača.

Ukoliko u roku od osam dana škola ne postupi po rešenjima suda, moraće da plati pola miliona dinara.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top