All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU Đurić: Zadržavamo pravo da Prištini oduzmemo broj

Primena postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, pravosuđu, telekomunikacijama, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, biće tema ovonedeljnih razgovora Beograda i Prištine.

Delegaciju Beograda će u nastavku pregovaračkog procesa u Briselu, danas i sutra, 16. i 17. novembra, predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Pored predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, delegaciju će činiti i predstavnici nadležnih institucija po navedenim temama.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija zadržava pravo da povuče pozivni broj za geografsku oblast koji je ustupila privremenim institucijama na KiM na raspolaganje.

“Ukoliko Pristina ne bude postovala odredbe sporazuma koje se odnose na slobodan i nesmetan rad Telekoma Srbija ili raspolaganje imovinom, na šta su se prvi put obavezali, Srbija zadrzava pravo da povuče pozivni broj za geografsku oblast koji je ustupila privremenim institucijama na KiM na raspolaganje”, rekao je Đurić.

(Tanjug/Politika)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top