All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

NAŠ ČOVEK JUNAK AUSTRIJE Arnautović: Nije moja greška što ne igram za Srbiju!

Marko Arnautović, kome je cela porodica iz Srbije, bio je junak austrijske pobede nad “orlovima” (3:2) u pretposlednjem kolu mundijalskih kvalifikacija. Posle trijumfa je istakao da je sada – navijač “orlova”.

“Ja sam profesionalac, gledam da svaku utakmicu koju igram, odigram na pobedu. Ništa ja nemam protiv Srbije, svi vi koji oko mene stojite, znate da ja volim Srbiju. Meni je cela familija iz Srbije. I ja sada navijam za Srbiju. Nadam se da će protiv Gruzije osvojiti tri boda i da će ići na Svetsko prvenstvo. Ali, ova sada utakmica, nisu oni bili nešto, mi smo bili jači. Ove šanse koje su bile… Mi smo dali tri gola, odneli smo tri boda. Sad Srbija igra kod kuće, ja se nadam da će Marakana biti puna i da će Srbija ići dalje”, rekao je Arnautović.

arnautovic_bec_sport_blic_safe

On se osvrnuo i na činjenicu da su mu mnogi navijači srpske reprezentacije zviždali tokom ove utakmice:

“Atmosfera je bila… Normalna. Neki su mi zviždali, ljuti što ne igram za Srbiju, ali sam vam to rekao hiljadu puta, to nije moja greška. To je greška drugih ljudi, koji su to tako smatrali”, istakao je austrijski reprezentativac.

Arnautović je na kraju istakao da Srbija ima fenomenalne igrače, ali da stil na koji ih je Austrija primorala nije ono što ih inače krasi:

“Nisu ‘orlovi’ bili loši u prvom poluvremenu, znaju ti momci da igraju fudbal, ipak je to Srbija. To su fenomenalni igrači. Oni su probali, ali kada se pogleda utakmica, mi smo imali mnogo šansi u prvom poluvremenu, samo nismo davali golove. Mi smo potom napravili dobar presing, pa su oni išli na duge lopte, a to nije srpska igra”, zaključio je Marko Arnautović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top