All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

NAJSPEKTAKULARNIJA PLJAČKA U ZAGREBU: Rekao da radi u kladionici i samo išetao sa više od 500.000 evra

“Danas ideš u policiju na prepoznavanje. Znamo da si rekao policiji da možeš da prepoznaš čoveka, ali razmisli, prošlo je mnogo vremena i ne verujem da možeš da budeš siguran 100 posto. Oni ne mogu da te zaštite od problema u životu. Zato nemoj nikoga da prepoznaš”.

Ovo je sadržaj jedne od poruka koje su početkom juna ove godine sa srpskog broja upućene svedocima spektakularne milionske prevare na dan kada je u Zagrebu trebalo da dođu na prepoznavanje osumnjičenog. Zbog optužbi da je on ove poruke uputio svedocima, juče je u Remetincu zbog sprečavanja dokazivanja završio Ivan Ico Mateković, poznat kao jedan od otmičara sina generala Vladimira Zagorca 2004. godine.

Matekovića, koji je zbog otmice u zatvoru proveo osam godina, istražni sudija juče je pritvorio zbog opasnosti od ponavljanja dela i uticaja na svedoke. Njegova advokatica Ljiljana Planinić najavila je žalbu. Kako hrvatski mediji nezvanično saznaju, prepoznavanje koje je Mateković navodno pokušao da omete odnosi se na slučaj iz prošle godine, kada je iz poslovnice jedne banke na području Črnomerca na prevaru odneseno oko 4 miliona kuna (oko 540.000 evra).

Prevara o kojoj hrvatska javnost uopšte nije bila obaveštena izvedena je kada se počinilac maskirao u kurira jedne sportske kladionice i s lažnim dokumentima ušao maskiran u banku. Iz kladionice su ga, navodno, najavili da dolazi da pokupi novac i prevarant se zatim odšetao s oko 4 miliona kuna, a policija je nedavno jednu osobu neslužbeno osumnjičila za ovu pljačku.

(Dijaspora.news/jutarnji list)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top