All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Najkrvoločniji strani zatvorenik u Srbiji je manijak-ubica iz Rumunije, a pored njega još 184 stranca robija u dva srpska zatvora (FOTO) (VIDEO)

Kazne u srpskim zatvorima trenutno služi 185 stranaca, a najkrvoločniji ubica među njima je Rumun Jon Pavel (56), saznaje Telegraf.rs.

Najviše je osuđenih državljana Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali ima i zatvorenika iz drugih evropskih zemalja – Albanije, Rumunije i Makedonije, podaci su Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde koji su dostavljeni redakciji Telegraf.rs.

Foto: Telegraf

Najviša izrečena kazna zatvora stranom državljaninu koji je trenutno u zatvoru je 35 godina i to je upravo Jon Pavel koji je 2009. godine ubio Zorku Drobnjak (77) u njenoj porodičnoj kući na Karaburmi.

Rumun Jon Pavel osuđen je na 35 godina zatvora Foto: MUP Srbije

Osuđeni je prema dostupnim sudskim podacima razbio prozor i nasilno ušao u Zorkinu kuću, a potom je silovao! Dok je seksualno zlostavljao, Pavel je svoju žrtvu udarao po glavi i telu i tako joj naneo brojne prelome. Posle skoro polučasovnog iživljavanja, monstrum je nesrećnu staricu ugušio i zaspao pored nje! Rumun je iste večeri priznao ubistvo, ali i da je 2008. pokušao silovanje žene koja živi u istom kraju. Reč je o njegovoj gazdarici od koje je iznajmljivao kuću prekoputa žrtve!

Domaći i strani kriminalci služe zajedno kazne u KPZ u Sremskoj Mitrovici Foto: Tanjug/Marko Karović

On je u Srbiju prebegao 2004. godine, nakon što je u Rumuniji za njim raspisana Interpolova poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne od pet i godina zbog pokušaja silovanja i razbojništva. Od tada, Pavel je uglavnom živeo u Beogradu i Pančevu i izdržavao se radom na građevini.

Do Pavela je policija došla zahvaljujući informacijama meštana naselja u kome je živela ubijena starica. Oni su, po otkrivanju zločina odmah posumnjali na Rumuna, koji je do pre godinu dana živeo u istoj ulici, u kojoj je živela i Zorka Drobnjak, a potom se odselio kilometar dalje. Policija, koja je odmah krenula u proveru, zatekla je Pavela u napuštenoj baraci, i odmah ga privela na saslušanje.

– Pavela je otkrio otisak cipele na zemlji pored ograde staričinog dvorišta – stoji u izveštaju policije koji je bio dostavljen tužilaštvu. Rumun je pre oko ponoći preskočio ogradu, isekao mrežu na prozoru, a zatim upao u kuću. Brutalno iživljavanje nad staricom trajalo je više od 15 minuta.

On je najpre pokušao da se izvuče pred policijom praveći se da ne zna srpski jezik. Pozvali smo tumača i on je na kraju priznao zločin. Ispitivan je i na poligrafu, čiji rezultati ukazuju da je on ubio Zorku. Pravdao se da je te večeri bio pijan, da se ne seća šta je sve radio i da jedino zna da se narednog jutra probudio u staričinoj kući, pored njenog tela.

Pavel je tog jutra pobegao, a oko 18 sati stravičan zločin otkrio je Zorkin sin, koji je došao da poseti majku.

Obdukcijom je utvrđeno da je starica brutalno pretučena. Imala je polomljena rebra, modrice, polomljena joj je i vratna kost, što ukazuje da je zadavljena. Na licu osumnjičenog Pavela uočljive ogrebotine, što ukazuje da je starica pokušavala da se odbrani.

Foto: Telegraf

Ipak, stranci u našoj zemlji robijaju najviše zbog krivičnih dela vezanih za drogu. Narkotici su iza rešetaka smestili 77 kriminalaca sa stranim pasošima, i svi oni su smešteni u zatvor u Sremskoj Mitrovici.  Osam strankinja smešteno je u ženski zatvor u Požarevcu.

Strani državljanin koji je najduže u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici je državljanin BiH i on je u Zavodu od 2006. zbog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Najmlađe osuđeno strano lice u Srbiji je državljanin BiH i rođen je 1998. godine, dok je najstariji rođen 1937. godine i on je državljanin Grčke.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top