All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Na Balkanu je baš sve moguće: U Zenici nasred krova stambene zgrade nikla kuća, ljudi ne veruju svojim očima! (FOTO)

Dva puta je tražio saglasnost za gradnju, ali je oba puta odbijen, a u međuvremenu je doneto rešenje o rušenju koje još uvek nije realizovano.

Jedan Zeničanin na neuobičajen način dokazao je da u BiH izgleda svako može da radi šta želi i to tako što je na krovu stambene zgrade sagradio, ni manje ni više nego, kuću!

 

U zeničkom naselju Jalija, ovaj prizor već godinama izaziva pažnju prolaznika, ali i gnev stanara te zgrade. Domišljati neimar, od terase na krovu odlučio je da napravi objekat koji liči na kuću i to bez saglasnosti nadležnih službi.

Kako navode iz Službe za urbanizam Grada Zenica, vlasnik kuće, Safet Agović, jeste tražio saglasnost za gradnju od te službe, ali je nije dobio. Dva puta je odbijen, a Služba za inspekciju donela je i rešenje o rušenju, koje do danas nije realizovano, prenosi portal Avaz.ba.

Foto: Wikipedia/ Philidenfer66

Stanari zgrade su ogorčeni postupkom, sada svog komšije, jer ni od njih nije dobio saglasnost za bilo kakvu gradnju, a kako kažu, i grejanje za spornu građevinu je razvodio na svoju ruku.

Iz Gradskog veća upozoravaju da se takve i slične stvari dešavaju u poslednjih nekoliko godina, te ostaje nejasno zašto rešenje o rušenju nije sprovedeno u delo.

Kako stoje stvari, kuća na krovu zgrade u Zenici nije usamljen primer urušavanja izgleda grada.

Iako je za svaku promenu spoljnog izgleda zgrade potrebna saglasnost Službe za urbanizam, građani se mahom oglušuju o to pravilo, pa na svoju ruku zatvaraju balkone i farbaju fasadu po sopstvenim željama.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top