All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

MRAČNE TAJNE VATIKANA: Proglašena je sveticom i dobročiniteljkom, a krila je ogromno bogatstvo!

Majka Tereza je imala „ogromnu svotu novca“ na računu vatikanskog Instituta za religiozne poslove, koji vrši funkciju banke grada-države, tvrdi italijanski novinar Đanluiđi Nunci na promociji još jedne knjige o mračnim tajnama Rimokatoličke crkve.

Sveta Tereza Kalkutska, piše autor poznati po skandalima, raspolagala je tako bogatim računom da bi njegovo zatvaranje dovelo do kraha čitave finansijske ustanove.

Blažena monahinja je navodno mogla da ulazi u Institut na pomoćni ulaz, gde ju je čekao jedan od vatikanskih jerarha, povezan sa episkopom Polom Marcinkusom (upravo on se našao u centru skandala sa mahinacijama u Institutu za religiozne poslove).

„U Vatikanu postoji blok ljudi koji ometaju reformističku delatnost pape Franje, kao što je u svoje vreme bilo sa Benediktom XVI. Taj blok je ranije postojao pod rukovodstvom Pola Marcinkusa“, izjavio je Nuci.

 

Na kakvim dokazima se bazira ovaj deo istrage, zasad je nepoznato. Takođe nije jasno kako i u koje svrhe je Majka Tereza mogla da skupi „tako ogromnu sumu“.

 

Osim toga, u knjizi „Praroditeljski greh“ Nucije govori o tajanstvenom nestanku 15-godišnje Emanuele Orlandi 1983. godine, u šta može biti umešan Vatikan. Pominje i slučajeve pedofilije u pripremnim razredima seminarija Svetog Pija – školske ustanove za buduće sveštenike.

O seksualnim uznemiravanjima učenika seminarije novinaru je ispričao bivši učenik Poljak Kamil Jažembovski. On je izjavio da je više pusta bio svedok seksualnog nasilja njegovog vršnjaka koji je, smatrajući sebe obaveznim da se pokori, stupio u vezu sa jednim od učenika seminarije.

Jažembovski tvrdi da je izbačen iz škole 2014. godine nakon što je pokušao da javno iznese ove informacije.

 

(dijaspora.news//Sputnjik Srbija)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top