All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Molitva za osobe sa posebnim potrebama

U hramu Imena Isusovog u 12. bečkom okrugu održana je 16. po redu ekumenska molitva pod sloganom iz Jovanovog jevanđelja “i mreže bejaše pune”. Episkop austrijsko-švajcarski Andrej prisustvovao je u svojstvu predsednika Odbora za međucrkvene odnose, zajedničkoj službi u Beču koju je predvodio, u kojoj su učešće uzele osobe sa posebnim potrebama.

Učestvovali su predstavnici različitih hrišćanskih konfesija, među kojima penzionisani biskup Starokatoličke crkve Bernard Hajtc, vikar bečkog nadbiskupa Franc Šarl, predsednik Karitasa Mihael Landau, protestantska sveštenica Ingrid Fogel, penzionisani rimokatolički sveštenik Henk Landman i rimokatolički sveštenik Helmut Ringhofer.

Molitva je bila posvećena osobama sa posebnim potrebama, prema kojima je crkva uvek pokazivala hrišćansku ljubav i pružala im utehu i podršku, a u hramu su, pored crkvenih pesama, čitani delovi Jevanđelja po Jovanu koje je u svojoj besedi vladika Andrej prisutnima protumačio.

Posle završene molitve, domaćini su pripremili posluženje za sve prisutne.
Inače, Eparhija austrijsko-švajcarska, Italije, Malte pozvala je svoje vernike koji poseduju državljanstvo jedne od zemalja EU, posebno Hrvatske, da izađu na predstojeće izbore za Evropski parlament.

Podseća se da vernici mogu da se prijave do 15. maja u svim hrvatskim poslanstvima širom Eparhije.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top